Categories: AdministratieSocial

Proprietarii care nu-si ingrijesc cladirile si terenurile vor putea fi supraimpozitati

Noul Cod Fiscal va avea o prevedere despre care s-a discutat foarte mult și în Timișoara. Respectiv, proprietarii care nu își îngrijesc imobilele vor plăti impozite de cinci ori mai mari. În această categorie intră și cei care nu își refac fațadele clădirilor pe care le dețin.
Măsura a fost introdusă în Codul Fiscal în Comisia de Buget a Camerei Deputaților, care a aprobat miercuri întregul proiect, care joi sau vineri va fi votat în plen. Proiectul a fost votat în unamitate în comisie, acolo unde parlamentarii de la Putere și Opoziție s-au înțeles de minune. Singurele discuții puțin mai aprinse au avut loc în jurul amendamentului care le permite autorităților locale să perceapă impozite de cinci ori mai mari de la proprietarii care nu-și îngrijesc clădirile sau terenurile. Concret, Consiliul Local va decide criteriile pe baza cărora vor fi desemnate imobilele și terenurile neîngrijite, apoi va stabili impozitul mărit pentru acestea, iar proprietarii vor fi obligați să își plătească acest impozit sau să-și renoveze locuințele dacă vor să scape de costurile suplimentare. Dacă proprietrii nu-și achită impozitele majorate, se poate ajunge la execuție silită. Propus de ministrul Finanțelor, amendamentul a fost îmbrățișat și de liberali. „Primăria Londrei, acum 10 ani, a luat următoarea decizie. Orice casă neîngrijită, timp de trei ani de zile, intră în hotărâre de Consiliu Local şi proprietarul va fi obligat să repare faţada. Dacă nu, va avea un impozit mai mare de 10 ori”, a spus Eugen Nicolăescu, liderul deputaţilor PNL. În Timișoara există o veche dezbatere vizavi de proprietarii de cădiri istorice, în general, care refuză să-și refacă fațadele imobilelor. De asemenea, în oraș există mai multe terenuri și clădiri aparent abandonate, năpădite de bălării sau boschetari.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

3 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

5 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

5 ore ago