Clădirea în care va fi mutată Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal a fost inaugurată, miercuri, cu tăiere de panglică, de primarul Nicolae Robu. Lucrările au costat aproximativ două milioane de euro, însă mutarea propriu-zisă a clinicii mai așteaptă. Asta, pentru că nu există încă echipamentul necesar.
Consiliul Local Timişoara a adoptat, în primăvara anului 2013, o hotărâre care prevedea mutarea Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărăşeşti într-un cămin cu patru etaje de pe strada Daliei. Lucrările de amenajare au început în mai 2014, fiind plătite de la bugetul local cu peste 9.05 milioane de lei, cu tot cu TVA. Constructorul a fost SC Eurowindow SRL. Durata de execuție anunțată la vremea respectivă era de 13 luni. Șantierul ar fi trebuit finalizat pe 15 iunie 2015, însă panglica inaugurală a fost tăiată, la propriu, abia miercuri, 30 septembrie. Întârzierea a fost motivată de necesitatea mutării unor rețele de utilități. „Mă bucur că am finalizat această lucrare extrem de importantă, care a fost făcută în condiții excelente. Sunt convins că cei ce lucrează în Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara și pacienții vor fi încântați de condițiile de aici. Lucrarea a cuprins intervenții intense la această clădire, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Un număr de ani clădirea a fost folosită de Universitatea Tibiscus, care nu era proprietar și nu a investit decât strictul necesar. Chiar la momentul la care noi am decis să-i dăm o altă destinație era o clădire abandonată. S-au efectuat lucrări de consolidare, s-au făcut apoi lucrări de amenajare interioare”, a declarat, miercuri, primarul Nicolae Robu, după ce a tăiat, la propriu, panglica inaugurală.
Momentan, clădirea este goală, pentru că aparatura cu care va fi dotată încă nu a ajuns la Timișoara. „Am venit complementar cu investiția făcută în reabilitarea și refuncționalizarea acestei clădiri și cu alocare de 400.000 de euro, tot de la bugetul local, pentru dotarea tehnică de specialitate medicală. Nu știu câte clinici de dermatologie din țară beneficiază de asemenea condiții și din punct de vedere al spațiilor, și în ceea ce privește dotarea tehnică. Dotarea tehnică încă nu e aici, pentru că abia au început să vină primele echipamente. A fost un proiect distinct, cu licitație proprie, cu un grafic de derulare total separat de cel al lucrării de aici”, a explicat edilul. În clădirea reabilitată urmează să funcționeze atât Clinica de Dermatologie, aflată pe strada Mărășești, și Policlinica 3, de pe strada Sf. Rozalia. Policlinica va ocupa întreg parterul și o parte din etajul I, iar Dermatologia va fi la etajul I, unde va funcționa ambulatorul, și la etajele II și III, unde vor fi saloanele pentru pacienți. În clădire vor fi, de asemenea, laboratoare, o zonă didactică și o farmacie. Totuși, nu se știe când se va produce mutarea efectivă. „Nu vă pot spune de când vom putea să funcționăm aici, ne străduim cât de curând. Este interesul tuturor să ne mutăm cât mai repede, dacă tot avem clădirea gata. Categoric până la sfârșitul anului va funcționa. Nu aș angaja un termen foarte strâns, pentru că tocmai vin echipamentele și preferăm să ne mutăm când totul este rânduit, chiar dacă pentru asta o să mai întârziem două – trei săptămâni”, a mai spus Robu. În clădirea de pe strada Mărășești va fi amenajat un centru multicultural, în care va fi deschis și un muzeu al Cetății Timișoarei. De la inaugurarea de pe strada Daliei a lipsit profesorul Caius Solovan, șeful Clinicii de Dermatologie, care s-a opus de la bun început mutării. Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal, a spus că acesta este plecat în străinătate, la un congres.
Invalid Displayed Gallery
În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…
Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…
Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…
ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…
Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…
Sâmbătă, 30 noiembrie, la Sala de Sport din Jebel, se va desfăşura un Atelier de…