Primarul Nicolae Robu nu crede că ar putea ajunge în situația fostului edil Gheorghe Ciuhandu, pus sub urmărire penală, luni, într-un dosar care vizează finanțarea lui Poli Timișoara, în perioada Marian Iancu. Este vorba despre un prejudiciu de peste 31 de milioane de lei, din ultimul mandat al lui Ciuhandu.
Gheorghe Ciuhandu a ajuns, luni dimineață, la sediul DNA Timișoara, fiind pus oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu. Fostul primar al Timișoarei va fi audiat miercuri în acest dosar. Conform unui raport întocmai anul trecut de Curtea de Conturi, bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 31 de milioane de lei. Este vorba, practic, de o pagubă în sumă de 27,1 milioane de lei și 4,5 milioane de lei foloase nerealizate, „reprezentând plăți efectuate în baza unui contract de asociere încheiat de Primăria Timișoara cu SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A. Raportul cere și „luarea măsurilor legale pentru recuperarea acestora”. Reprezentanții PMT au contestat la Tribunalul Timiș raportul Camerei de Conturi, dar contestația a fost respinsă. Ea a fost urmată de o nouă contestație, respinsă și aceasta, la Curtea de Apel.
Primarul Nicolae Robu nu crede că, peste câțiva ani, ar putea ajunge într-o situație similară. „Nu am emoţii, sper că România este un stat de drept şi că, prin urmare, cine respectă legea este lăsat să-şi exercite atribuţiile. Nu am făcut nimic ilegal, nici nu o să fac niciodată nimic ilegal. Nu cunosc detaliile a ce s-a întâmplat în timpul legislaturii domnului primar Ciuhandu. Mă surprinde doar că are probleme, având în vedere nişte hârtii pe care le-am văzut, prin care Curtea de Conturi de atunci, prin vocea directorului general al Direcţiei Juridice, profesor universitar în drept, şi apoi prinr-o hotărâre emisă de un consiliu de vârf al Curţii de Conturi au spus că este legală acea finanţare. Eu nu sunt jurist, dar o mirare că domnul Ciuhandu are probleme acum”, a spus Robu. Deși în jurul actualei formule de finanțare a echipei de fotbal ACS Poli s-au iscat o mulțime de discuții, primarul crede că legea e de partea sa. „Am procedat cu mare rigoare, în strict acord cu legea, de partea noastră, dincolo de părerea unei auditoare a Curţii de Conturi, dornică să ia primă pentru prejudiciul pe care l-a stabilit. De partea noastră avem decizia Judecătoriei. Dacă Judecătoria spune că-i legală asocierea, cum am fi putut noi, în primul rând la consilieri mă refer, să ne mai punem vreo problemă de legalitate? Există instituţii ale statului care să spună ce e legal şi ce nu, iar judecătoria este o astfel de instituţie. Nimeni nu a declarat asocierea ilegală, prin urmare toată lumea este liniştită”, susține edilul.
Nici nu a ajuns bine consilier personal al noului preşedinte al CJ Timiş, Alfred Simonis,…
Marţi dimineaţa, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată prin SNUAU 112 că o persoană arde…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, anunță lansarea Abonamentului Verde, un serviciu…
Într-un moment definitoriu pentru parteneriatele dintre mediul universitar și sectorul energetic, Hidroelectrica, liderul național în…
Accident mortal, marți în Timișoara. O femeie de 38 de ani a condus un autoturism…
Actualul lider USR Timiș, cel care l-a învins pe Nicolae Robu la alegerile pentru funcția…