În Parcul Alpinet a răsărit, de ceva timp, o construcție din lemn care i-a intrigat pe locatarii din zonă. Aceasta ar trebui să găzduiască o terasă sezonieră de 92 de metri pătrați. În realitate, are, se pare, mult mai mult, aparține unui bucătar celebru, prieten cu un consilier local, și ar putea fi totuși demolată.
La începutul verii, Primăria Timișoara a anunțat că a găsit firmele interesate să deschidă terase sezoniere pe amplasamentele puse la dispoziție pe malul Begăi: una pe Bd. Pârvan nr. 5, în zona Universității de Vest, cu o suprafață de 529 metri pătrați, una în zona Podului Traian, la fostul club de jazz, cu o suprafață de 32 metri pătrați, respectiv una între Flora și Podul Mitropolit Andrei Șaguna, de 92 metri pătrați. Singura care a funcționat peste vară a fost cea de la piciorul Podului Traian. Firma care a câștigat licitația a optat pentru un concept simplu, cu hamace și perne supradimensionate, însă nu le-a putut asigura clienților decât o toaletă ecologică amplasată pe partea cealaltă a podului, pe scările de acces. Locuitorii din zonă susțin și că terasa s-a extins ilegal pe o suprafață mai mare decât cea pentru care plătește taxă la primărie. Dar acestea sunt doar lucruri mărunte, față de ceea ce, spun oamenii, se pregătește acum.
De curând, în Parcul Alpinet a răsărit o construcție din lemn. „Este pur si simplu trântită pe una din cele trei terase de tip belvedere din Parcul Alpinet, peste o alee și spatiul verde adiacent, închizând complet o zona de promenadă tradițională din acest parc. În plus, zidul obturează complet deschiderea spre apă, contrar prevederilor Planului Urbanistic Zonal malurile Canalului Bega. Construcția are ca acces o alee din deja fosta terasă de tip belvedere. Dinspre apă nu există alee de acces, acolo fiind spațiu verde, care în mod sigur va dispărea”, ne-a scris unul dintre cititorii deBanat. Acesta crede că e vorba despre o strategie foarte bine pusă la punct. „Cred că există o strategie bine pusă la punct, respectiv permanentizarea celor două stabilimente, prin politica «pas cu pas», respectiv prelungirea la nesfârșit a contractelor de închiriere a amplasamentelor”, susține timișoreanul.
Conform reprezentanților primăriei, licitația a fost câștigată cu un proiect care include, într-adevăr, o construcție. „Este o terasă pentru care au licitat două firme. Cea care n-a câștigat aici este cea care are terasa mică, de la piciorul Podului Traian. Firma care și-a adjudecat locația a prezentat acest proiect. Pentru că nu există un punct de lucru, în proiect a fost prevăzută și o toaletă. Am văzut construcția, într-adevăr pare mare”, explică administratorul public Sorin Drăgoi. Construcția nu este încă finalizată, deși sezonul de vară este aproape gata. Aspectul ei i-a trimis în teren și pe cei de la Direcția de Urbanism. Acum urmează o confruntare între realitatea de la fața locului și proiectul cu care s-a câștigat licitația. „Dacă nu respectă proiectul cu care s-a câștigat licitația, vom interveni. Dărâmăm, revenim la starea inițială, nici nu discutăm lucrul ăsta”, afirmă Drăgoi. Locația a fost adjudecată la licitație de o firmă a bucătarului italian Antonio Pasarelli, un apropiat al consilierului local Adrian Orza. Surse din primărie susțin că, la măsurătorile efectuate la fața locului, în loc de 92 de metri pătrați, cât ar trebui să aibă terasa, aceasta a ajuns la 150 metri pătrați.
Invalid Displayed Gallery
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…