Categories: Primăria Timişoara

Un nou sens giratoriu, in zona Baba Dochia, pana la iarna

Până la iarnă, la intersecția str. Iepurelui cu strada Șt. O. Iosif va apărea un nou sens giratoriu. În zonă se lucrează deja la reabilitarea carosabilului și la refacerea trotuarelor, distruse, susține primarul Nicolae Robu, de rădăcinile unor copaci.

Acum câteva săptămâni, primăria a tăiat mai mulți copaci de pe un trotuar situat pe strada Iepurelui. Autoritățile susțineau că operațiunea era necesară, pentru că oricum trecătorii nu puteau folosi trotuarul, distrus de rădăcini. Acum, pe stradă au început lucrări de refacere a carosabilului. În plus, „geometria” zonei se va schimba simțitor. „La intersecția străzii Iepurelui, care se prelungeşte cu strada Baba Dochia, cu strada Ştefan Octavian Iosif dorim să facem un sens giratoriu, pentru că este nebunie în trafic în această intersecţie. De asemenea, vom amenaja strada Iepurelui, vom face şi trotuare, pentru că aici din păcate n-au existat trotuare, erau nişte copaci bătrâni, cu rădăcinile ridicate, fără exagerare, la 30 până la 50 de centimetri. Erau impracticabile, tot asfaltul era crăpat, umflat, nici nu am mai văzut aşa ceva (…) Benzile de circulaţie vor fi cu covor asfaltic, bordurile vor fi schimbate, pentru că pe porţiuni ele sunt degradate, acolo unde sunt bune se păstrează”, a explicat, marți, primarul Nicolae Robu. Edilul spune că lucrarea, care este executată de SDM, pe buget de reparații, va fi finalizată până la venirea iernii. De asemenea, accesul în sensul giratoriu se va face pe două benzi şi cu benzi separate pentru virajul de dreapta.

Robu a fost abordat, în zonă, de un timișorean nemulțumit de faptul că RATT înființează o nouă stație de autobuz chiar în fața blocului în care locuiește. Omul i-a spus primarului că apreciază lucrurile bune pe care le face, dar că, din punctul lui de vedere, era mai bine pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu. Cetățeanul i-a povestit edilului cum a plantat el trandafiri în fața blocului, cât de competent era Vasile Ciupa, fostul șef al Direcției de Mediu, și a conchis că va încerca să-și caute dreptatea la viceprimarul Traian Stoia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago