Categories: EconomicUltima ora

A fost trasa linia de tramvai la viitorul mall din Calea Sagului! / FOTO

Amenajarea sensului giratoriu de la mallul din Calea Șagului și „tragerea” liniilor de tramvai către centrul comercial se derulază pe repede înainte. Lucrările sunt plătite de investitorii sud-africani de la NEPI și vor fi finalizate în această toamnă, când, teoretic, ar trebui deschisă o parte a Timișoara Shopping City.

Din luna august, în zona pasajului din Calea Șagului se circulă cu restricții. Inițial au început lucrările de amenajare a unui nou sens giratoriu care să faciliteze accesul mașinilor către viitorul mall construit de NEPI. Deși în prima fază s-a anunțat că nu se va interveni decât în privința traficului rutier, între timp, de la începutul lunii septembrie au pornit și lucrările de deviere a liniei 7 tramvaie. Aceasta va face o „buclă” de pe traseul actual, de pe Bd. Ana Ipătescu, și va ajunge chiar la centrul comercial. Lucrările sunt suportate din fondurile investitorului sud-african și înaintează în ritm alert. Sensul giratoriu este aproape terminat, fiind montate șinele de tramvai din „curtea” mallului, dar și o parte din linia care va trece pe Calea Șagului. De altfel, reprezentanții regiei locale de transport susțineau, acum câteva săptămâni, că prima parte a lucrărilor va finalizată la jumătatea acestei luni.

Momentan nu există informații oficiale despre momentul în care va fi deschis mallul. Conform unui raport publicat la bursa din Londra de fondul de investiţii sud-african și citat, în luna august, de zf.ro, hipermarketul Carrefour şi magazinele adiacente de la Shopping City Timişoara vor fi deschise înainte de finalul acestui an. Zona de fashion şi divertisment, inclusiv cinematograful 4DX, vor fi accesibile doar de anul viitor. Mallul Shopping City va avea, în total, o suprafaţă închiriabilă de circa 80.000 de metri pătraţi, dar în primă fază vor fi construiţi 55.900 de metri pătraţi. Investiţia în acest centru comercial se ridică la circa 81 de milioane de euro. Aici va funcționa inclusiv cu cinematograf cu 14 săli digitale performante, dintre care una dotată cu tehnologie 4DX. Vor fi construite, un loc de joacă pentru copii, un patinoar şi un nou centru de fitness. În aceași zonă a fost construit, de asemenea, și un magazin DIY, al doilea deschis de compania Dedeman în Timișoara.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago