În prag de sărbători de iarnă, Agenția de turism Ultramarin pregătește o excursie la casa lui Moș Nicolae! Mai exact, în orașul în care se află moaștele acestui îndrăgit sfânt, frumosul Bari.
În perioada 27 – 30 noiembrie sau între 4 și 7 decembrie puteți petrece sărbătorile de Sfântul Andrei sau Moș Nicolae în cochetul orășel italian Bari, acolo unde odihnesc acum liniștite o parte din moaștele Sfântului Nicolae, aduse din Mira Lichiei, în Turcia de astăzi. Se spune că Sfântul Nicolae s-a arătat în vis unui preot din Bari și i-a spus acestuia că ar vrea ca osemintele sale să ajungă în Bari. În urma acestui vis, s-a organizat o expediție la Mira, cu scopul aparent de a face negoț cu grâne, dar cu acela ascuns de a aduce moaștele Sfântului la Bari. Expediția s-a întors victorioasă la Bari, pe 9 mai 1087. De atunci, în această zi moaștele izvorăsc mir care se adună și se împarte mulțimii spre tămăduirea bolilor. Biserica Sfântul Nicolae din Bari, unde se afla moaștele acestuia, este în acelasi timp catolică și ortodoxă. Construcția catedralei unde se odihnește Sfântul Nicolae a început în 1089 și s-a încheiat 110 ani mai târziu.
Bari este mai mult decât locul unde puteti face un pelerinaj religios chiar în prag de sărbători de iarnă. Orașul port de pe malul Adriaticii este un loc plin de culoare, forfotă și contraste. În apropierea sa se poate vizita orașul antic Matera, una dintre primele așezări din Italia. La Matera se afla I Sassi, adică „Bolovanii”. Este, de fapt, un oraș întreg săpat în stâncă moale calcaroasă, început încă din vremurile preistorice. Tot în apropiere se afla Castellana, unde găsim una dintre cele mai mari renumite peșteri din Italia, Grotte di Castellana. Peștera include camera La Grave, un uriaș panteon natural – o cameră înaltă de peste 100 de metri căreia i s-a prăbușit acoperișul și în care pătrunde lumina de afară printr-o fereastră uriașă. La 60 km de Bari găsim orășelul Alberobello, o mică bijuterie cu căsuțe mici vopsite în alb și cu diverse semne pe acoperiș, ce par desprinse dintr-un sat de poveste. Tot centrul vechi este plin cu case trullo și a fost transformat în zonă turistică, multe din casele vechi fiind acum hoteluri sau magazine de suveniruri. Cel mai mare trullo – Trullo Sovrano, care probabil a aparținut unui localnic mai înstărit, a fost transformat în muzeu, interiorul fiind amenajat precum în acele vremuri. Catedrala de aici nu putea fi nici ea construită în alt stil decât trullo, având cupole asemănătoare caselor. Patru zile într-o regiune fascinantă, cu zbor direct din Timișoara! Detaliile acestei excursii le găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…