Categories: Invatamant

Mandria orasului! Sase elevi din Timisoara, premiati la diverse concursuri internationale

Timișoara are șase elevi cu care se poate lăuda oriunde în lume. Este vorba despre niște tineri excepționali, care au reușit, pe parcursul anului școlar 2014 – 2015 să strângă o mulțime de premii la competiții internaționale.

Medalie de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară „Tuymaada”, bronz la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene sau premiul doi la Olimpiada Internațională de Literatură. Acestea sunt doar câteva dintre premiile pe care elevii din Timișoara le-au adus „acasă” în anul școlar 2014 – 2015. În total, este vorba despre nouă distincții, care au fost câștigate de șase elevi. Liza Szabo, elevă în clasa a noua la Liceul Teoretic „Bartok Bela”, câștigătoarea unei mențiuni la Concursul de Matematică al liceelor și gimnaziilor maghiare. Iulia Sucutardean, care este în clasa a șaptea la Liceul „Nikolaus Lenau”, a obținut premiul doi la Olimpiada Internațională de Literatură. Rezultate la fel de bune au avut și elevii Adelina Fometescu, Alexandru Farcalau și Adrian Coneac. Cei trei studiază la Colegiul Economic „F. S. Nitti” și sunt în clasa a XI-a. Cu toții au obținut premiul doi în cadrul competiției Youth Business Summit. Rezultate spectaculoase a obținut și Codrin Oneci, care a adus acasă nu unul, ci două premii. Tânărul studiază la Liceul „Grigore Moisil” și este în clasa a XI-a. El a fost prezent la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, dar și la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. La prima a obținut medalia de argint, iar la cea de-a doua a obținut o mențiune. Colegul său, Vlad Rochian, s-a făcut și el remarcat prin rezultate excepționale reușind să ia medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică și argintul la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară „Tuymaada”. Tânărul este elev tot la „Moisil”, în clasa a XI-a.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

13 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago