Categories: Timp liberUltima ora

Papricas pe saturate si vin ca sa mearga bine mancarea, la Buzias / FOTO

Aproape 60 de ceaune au fiert la foc mic, duminică, în parcul din Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului. Ajuns la ediția cu numărul șapte, evenimentul a atras o mulțime de pofticioși, care nu s-au speriat de vremea rea anunțată de meteorologi.

Dacă e octombrie și e Buziaș, trebuie neapărat să fie papricaș și vin. Și… a fost! Ediția a șaptea a Festivalul Papricașului și Vinului a adunat, și în acest an, o mulțime de oameni în parcul din centrul „Stațiunii Inimii”. Cu toții au venit în căutarea papricașului perfect și au avut de unde alege. Aroma ceaunelor puse la fiert a acoperit întreaga zonă, dar, până au fost gata mâncărurile-vedetă, cei mult prea înfometați s-au mulțumit cu mici, purceluși la grătar, clătite și tot felul de plăcinte. A fost organizat, la fel ca de fiecare dată, un concurs pentru desemnarea celui mai bun bucătar.

Organizatorii, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, sunt mulțumiți, deși recunosc că au avut ceva emoții din cauza prognozei meteo. „De la an la an, festivalul are impact tot mai mare, nu doar pe plan regional, ci și național. La această ediție am avut participanți atât din țară, cât și din Serbia și Ungaria. Au fost peste 40 de standuri și, cel mai important, nu mai puțin de 57 de ceaune, în care au fost preparate specialități din căprior, mistreț, berbec, porc sau vită. Acest festival face parte din seria de manifestări care își propun revitalizarea stațiunii Buziaș. În primăvară am avut prima ediție a Zilelor Veverițelor, eveniment pe care îl vom repeta amul viitor”, spune Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș. Acesta pregătește o surpriză și pentru la iarnă. „Vrem să reușim să organizăm patru festivaluri, unul pentru fiecare anotimp. Avem deja două, unul primăvara și unul toamna, și vrem să inițiem încă două. Unul dintre ele ar putea avea loc chiar la iarnă”, ne-a mai spus Munteanu.

Pentru că a fost concurs au fost, desigur, și premii. Locul I, pentru cel mai bun papricaș, a revenit celor de la Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România, al cărei președinte este Virgil Tamaș. Ei au pregătit papricașul într-un cazan de 1.000 de litri! Locul al doilea a fost câștigat de Vasile Bura, din Satu Mare, iar pe trei s-a clasat Mirifica Univers, din Arad. S-a acordat, de asemenea, premiul Joker, pentru cel mai simpatic meniu, care a revenit Terasei Nora, pentru porcul la proțap, iar Premiul Inimii a ajuns în posesia timișoreanului Eugen Otves. A fost răsplătit pentru vinul bun pe care l-a adus la festival dr. Tiberiu Vasilescu, iar Eugen Seracin a primit un premiu pentru revgiorarea zonei viticole Silagiu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

36 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago