Categories: Timp liberUltima ora

Papricas pe saturate si vin ca sa mearga bine mancarea, la Buzias / FOTO

Aproape 60 de ceaune au fiert la foc mic, duminică, în parcul din Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului. Ajuns la ediția cu numărul șapte, evenimentul a atras o mulțime de pofticioși, care nu s-au speriat de vremea rea anunțată de meteorologi.

festivalul papricasului4festivalul papricasului4

Dacă e octombrie și e Buziaș, trebuie neapărat să fie papricaș și vin. Și… a fost! Ediția a șaptea a Festivalul Papricașului și Vinului a adunat, și în acest an, o mulțime de oameni în parcul din centrul „Stațiunii Inimii”. Cu toții au venit în căutarea papricașului perfect și au avut de unde alege. Aroma ceaunelor puse la fiert a acoperit întreaga zonă, dar, până au fost gata mâncărurile-vedetă, cei mult prea înfometați s-au mulțumit cu mici, purceluși la grătar, clătite și tot felul de plăcinte. A fost organizat, la fel ca de fiecare dată, un concurs pentru desemnarea celui mai bun bucătar.

Organizatorii, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, sunt mulțumiți, deși recunosc că au avut ceva emoții din cauza prognozei meteo. „De la an la an, festivalul are impact tot mai mare, nu doar pe plan regional, ci și național. La această ediție am avut participanți atât din țară, cât și din Serbia și Ungaria. Au fost peste 40 de standuri și, cel mai important, nu mai puțin de 57 de ceaune, în care au fost preparate specialități din căprior, mistreț, berbec, porc sau vită. Acest festival face parte din seria de manifestări care își propun revitalizarea stațiunii Buziaș. În primăvară am avut prima ediție a Zilelor Veverițelor, eveniment pe care îl vom repeta amul viitor”, spune Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș. Acesta pregătește o surpriză și pentru la iarnă. „Vrem să reușim să organizăm patru festivaluri, unul pentru fiecare anotimp. Avem deja două, unul primăvara și unul toamna, și vrem să inițiem încă două. Unul dintre ele ar putea avea loc chiar la iarnă”, ne-a mai spus Munteanu.

Pentru că a fost concurs au fost, desigur, și premii. Locul I, pentru cel mai bun papricaș, a revenit celor de la Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România, al cărei președinte este Virgil Tamaș. Ei au pregătit papricașul într-un cazan de 1.000 de litri! Locul al doilea a fost câștigat de Vasile Bura, din Satu Mare, iar pe trei s-a clasat Mirifica Univers, din Arad. S-a acordat, de asemenea, premiul Joker, pentru cel mai simpatic meniu, care a revenit Terasei Nora, pentru porcul la proțap, iar Premiul Inimii a ajuns în posesia timișoreanului Eugen Otves. A fost răsplătit pentru vinul bun pe care l-a adus la festival dr. Tiberiu Vasilescu, iar Eugen Seracin a primit un premiu pentru revgiorarea zonei viticole Silagiu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

SCM a pierdut la Voluntari și va juca în play-out cu Ploieștiul

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au încheiat sezonul regular cu o înfrângere pe terenul deținătoarei…

47 de secunde ago

Un punct care poate va conta decisiv

Antepenultima etapă a Ligii Naționale a programat o deplasare dificilă pentru SCM Politehnica Timișoara. Handbaliștii…

29 de minute ago

LUN – Design născut în Banat, crescut din suflet și natură/Foto

Banatul, tărâm al multiculturalității și al creativității autentice, continuă să inspire generații de artiști, meșteșugari…

3 ore ago

Terenul sintetic de la Baza 2 din Şag are nocturnă!

Veste bună pentru locuitorii comunei Şag cărora le place mişcarea. Primarul comunei, Flaviua Roşu, a…

4 ore ago

Lucrările la drumuri din Giarmata Vii continuă cu strada Luminiş

Începând de luni, lucrările de asfaltare în Giarmata Vii, comuna Ghiroda, continuă pe strada Luminiș.…

4 ore ago

Eurogolul lui Sebi Avrămescu a făcut diferența. Poli bate Pecica și e prima în C9

Un meci mult mai greu decât era de așteptat, dar până la urmă o victorie…

16 ore ago