Tinerii care studiază la Politehnică vor afla, încă de pe băncile facultății, ce-i așteaptă după absolvire. Studenții de anul III vor face, obligatoriu, cel puțin o lună de practică, pentru a putea să vadă cum se descurcă din postura de angajați.
Începând din acest an, în loc să facă doar câteva săptămâni de practică pe parcursul facultății, studenții de la Politehnică vor face cel puțin o lună de stagiu, fără întrerupere, la sfârșitul anului III. „Până acum, practica se organiza fragmentat în fiecare an de studiu, studenții aveau câte două sau trei săptămâni. Conceptul se schimbă acum. Ei vor fi ca și angajații, vor lucra șase ore pe zi, o lună sau două, vara, după încheierea sesiunii. Este practică obligatorie (…) vor fi echipe de lucru, studenții vor intra și în proiecte, iar anumite firme au și disponibilitatea de a-i plăti, prin acel concept de internship în care practica se plătește. Mai mult, vor fi situații în care studenții vor putea rămâne să lucreze toată vara”, a explicat prof. univ. dr. Viorel Șerban, rectorul UPT.
Există însă și câteva excepții, pentru anumite facultăți fiind gândite alte metode de practică. „Sunt câteva excepții, cum ar fi Cadastrul, care are un specific anume. Ei colaborează mai mult cu firme, la fel și domeniul Electrotehnicii, ei fac practică la termocentrale. Aproape 1.500 de studenți vor fi în această practică concentrată de 240 de ore, ca medie. Ei vor lucra două luni, cele 2-3 săptămâni pe care le făceau erau împărțite: în primele zile făceau cunoștințe, semnau protecția muncii, apoi făceau raportul de încheiere. Daca facem un calcul, din 12 zile mai rămân vreo șase. Or, aici ei lucrează efectiv mai bine de o lună și desfășoară o activitate similară cu cea a unui angajat: prezență, raport, implicare, responsabilitate. Este, practic, o simulare a ceea ce vor face ei după ce vor absolvi”, a mai spus Șerban. Conform declarațiilor rectorului UPT, rata de angajabilitate a studenților absolveților este de 80%. Pe domenii precum IT, rata este de 100%.
În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…