Categories: Ziaristu' de terasă

Traian Stoia sau masura putirintei PSD in administratia timisoreana

Dacă nu-i auzeam numele cu câteva zile în urmă, nici nu știam că mai există. O ceață deasă, foarte deasă s-a așternut de ceva timp în jurul individului care, nu cu foarte mult timp în urmă, era cel mai limbut și mediatizat personaj din administrație. Exact, mă refer la Stoia, Traian Stoia, acest agent 000 al Primăriei Timișoara. Fiindcă, deși nu s-a mai auzit nimic de el, se pare c-a rămas viceprimar al Timișoarei. Pe șest, pe brânci, dar a rămas. Zilele trecute însă, Stoia a fost ales de Sorin Grindeanu în echipa sa de la PSD Timiș cu care va să răstoarne munții din loc. E drept, fără drept de vot, dar va fi acolo. Că va fi trimisul special al fraților Cristescu la ședințele PSD Timiș sau partidul are nevoie de marea sa expertiză administrativă e mai greu de spus.

Și Stoia are ceva expertiză, nu degeaba se ocupă acum cu ascuțitul creioanelor din primărie, dat afară muștele din parcuri sau crestatul frunzelor pentru câini. După fuziunea PNL cu fostul PDL s-a discutat mult despre schimbarea lui Stoia din funcția de viceprimar. De ceva timp însă nu s-a mai spus nimic despre acest lucru. Și asta, în timp ce PSD l-a dat jos pe liberalul Marian Vasile din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. Și aici din două una. Ori omul are mare talent în activitățile enumerate mai sus, iar primarul Nicolae Robu nu se poate dispersa de această înzestrare, sau același primar a dat-o la pace cu stăpânii ipochimenului, adică frații Emil și Madius Cristescu.

Cert este că individul a fost pus cu botul pe labe. Și – vai! – ce mai ce mai spectacole aveam pe vremuri! Puțin fanfaron, puțin circar, culmea e faptul că mulți chiar băgau în seamă stupizeniile produse pe bandă rulantă de Stoia. Nu mai spun că a mutat circul din primărie și în ghena de la Antena 3. Să vadă țara cu ce viceprimar ne-a cadorisit PSD. Rudimentar și incult, scoțând pe gură sunete precum niște pârțuri de cal, acest individ a reprezentat tot ce poate da mai bun PSD Primăriei Timișoara. Ba se vorbea chiar de candidatura lui la funcția de primar! Și aici vreau ajung. Cică PSD vrea să câștige primăria. (Bine, știu că e și multă gargară aici, și nici PSD-iștii nu cred că pot așa ceva). Însă trebuie să ai ceva tupeu să-ți propui câștigarea primăriei când în trecut ai trimis pe funcția totuși importantă de viceprimar pe acest Moș Pârț. Că a fost trimis în fapt de frații Cristescu nu-i o scuză. Că doar ești partid mare de sine stătător, nu ombilic la Bega Grup. Sau poate mă înșel și PSD Timiș a rămas totuși una din întreprinderile trustului condus de cei doi frați. Fiindcă altfel, puteau chiar și acum, chiar dacă puțin tardiv, să-l extragă din primărie și să facă opoziție pe față la un executiv care nu mai cuprinde un PSD-ist. Dar probabil aceiași frați s-au opus, considerând că mai au nevoie de acest personaj la primărie. Or, dorința fraților e mai mult decât o lege pentru Grindeanu. Că pe lege mai poate urina câteodată, dar pe porunca fraților niciodată!

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago