Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de beneficiar al proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și partenerii de proiect S.C. Gapa SRL Timișoara, Primăria Moșnița Nouă și L&C Consulting Hunedoara au organizat, în septembrie, o vizită de studiu în Austria, în coordonarea partenerului transnațional H3000 Development Consult.
Acțiunea a avut ca obiectiv prioritar vizitarea unor organizații și instituții publice, cât și a unor firme și asociații familiale din mediul rural implicate în activități non-rurale. Programul vizitei a cuprins o întâlnire cu primarul orașului Fürstenfeld, capitala Regiunii Termale Styria, care a făcut o prezentare a activităților economice și sociale municipale, o întâlnire cu conducerea Biroului Zonal WKO al Camerei de Comerț Federale a Austriei) unde au fost prezentate modul de funcționare al organizațiilor camerale din Austria și principalele activități și servicii oferite în beneficiul membrilor, vizite la Biroul de Informare Turistică, Compania de Utilități Publice din Fürstenfeld, care se ocupă de gestionarea deșeurilor, reciclarea și transformarea acestora în biogaz și Școala profesională pentru tâmplări și artizani de mobilier a Regiunii Styria. De asemenea, au fost vizitate comunitățile rurale Grosshart, Auffen și Hartl, ca exemple de dezvoltare locală și regională multisectorială de succes: tabăra de tineret și rezervația naturală, atelier de prelucrare fier forjat, Parcul Industrial și magazinul fermierului. Alte vizite s-au făcut la o companie de construcții care folosește tehnici de construcție tradiționale, cu materiale precum cărămidă, roci, lemn, var, plută, paie, dar și la două structuri turistice: Laundl, care administrează o pensiune și o tavernă unde sunt servite în exclusivitate produsele proprii, respectiv Braunstein, care colectează și procesează fructe pe care le transformă în sucuri, vin, coniacuri, gem, ulei și le comercializează sub marca națională, dar și la brutăria și cofetăria Wilfling, tipic rurală, fondată în 1893 și condusă în prezent de a patra generație a familiei. Au mai fost vizitate pensiuni turistice și băi, în regiune funcționând șase stațiuni termale alimentate de izvoare minerale calde, descoperite și exploatate din 1970.
În cadrul proiectului, până în prezent, 70 persoane din mediul rural – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole au absolvit cursurile gratuite de formare și calificare profesională iar peste 900 de persoane au beneficiat de informare, consultanță, consiliere și orientare privind cariera. Proiectul RuralNet vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…