Categories: Social

Amenzi de 164.000 de euro de la pompieri, pentru cluburi si restaurante

Proprietarii de localuri din Timiș au avut parte, în ultima săptămână, de noi controale al unor echipe formate din reprezentanți ai ISU Banat, ai Poliției Timiș și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi. Și de această dată au fost sesizate mai multe probleme în ceea ce privește siguranța la incendiu, iar sancțiunile se ridică la peste 720.000 de lei.

În perioada 9-15 noiembrie, angajații Inspectoratului de Situații de Urgență, ai Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratului Județean de Jandarmi au verificat mai multe localuri. În total, este vorba despre 38 de controale, fiind sesizate 112 de deficiențe în ceea ce privește siguranța la incendiu. Dintre acestea nouă au fost înlăturate la fața locului. S-au dat 58 de avertismente, dar și 48 amenzi în valoare totală de 726.000 de lei. În timpul controalelor au fost sesizate deficiențe privind organizarea activității de apărare împotriva incendiilor și privind existența și funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor; nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis şi a efectelor pirotehnice, precum şi privind fumatul; nereguli din punct de vedere al prevenirii situațiilor de urgență; lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare. Printre localurile cu probleme se numără Paradisul Piraților, Restaurant Oxford, Life Pub, Intermezzo, Bierhaus, Pub Village, Cristal Club, Pizzeria Cora, Arte Stradivarius, Restaurant Del Corso, Blum Cafe (Lugoj), Club Wake Up, Casa Bunicii, Club King, History Cafe sau Restaurant Riviere. Lista completă a localurilor și neregulilor poate fi consultată aici.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago