Încă una dintre ruinele care populează centrul Timișoarei va dispărea. Pe terenul pe care a funcționat fosta poligrafie vor apărea clădiri de birouri și rezidențiale, un hotel de lux, o sală de conferințe și spații comerciale, dar și spații verzi amenajate. PUZ-ul urmează să fie aprobat marți de consilierii locali.
Clădiri de birouri, hotel de cinci stele, sală de conferinţe de circa 500 de locuri, spaţii comerciale, locuinţe, piaţete şi spatii verzi amenajate – toate pe un teren de aproape 22.000 de metri pătrați, în Calea Aradului. Este vorba despre viitorul complex Park Plaza, iar primul pas spre realizarea lui urmează să fie făcut săptămâna viitoare, când consilierii locali trebuie să voteze un plan urbanistic zonal (PUZ). „Terenul reglementat este situat în intravilanul municipiului Timişoara, în partea de centru-nord a oraşului, la limita cu strada Pictor Ion Zaicu si Calea Aradului (…) Conform PUG Timişoara aprobat prin HCL 157/2002, prelungit prin HCL 107/2014, terenul (…) se află într-o zonă industrială, parțial afectat de zona de protecție CFR (…) Terenul este ocupat în prezent de construcții având destinația de activități productive: hale producție, magazii, birouri, construcții edilitare, post transformare și instalații. Construcțiile existente pe teren vor fi propuse spre desființare în baza unei autorizații de demolare”, se precizează în referatul proiectului de HCL. Conform proiectului imobiliar, aici vor apărea, printre altele, o clădire de 20 de etaje, dar și două de 12 și 11 niveluri. În plus, dezvoltatorul va ceda gratuit municipalității o parcelă care va fi folosită ca drum public. De altfel, viitoarea autorizație de construire va fi eliberată, spune același referat, doar dupa ce terenurile afectate de drumuri vor deveni domeniu public.
În ruina de pe Calea Aradului a funcționat, până la Revoluție, tipografia la care apărea „Drapelul Roșu”, ziarul PCR Timiș. Ulterior, acolo a fost tipografia Helicon, însă activitatea de tipărire s-a oprit definitiv de multă vreme. La mijlocul anilor 2000, terenul a fost vândut la licitație publică și lăsat ulterior în paragină de noul proprietar. Asta, după ce criza economică le-a pus în așteptare planurile de dezvoltare imobiliară. Zona se transformase, în ultimii ani, în adăpost pentru boschetari.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…