Categories: Politicieni

Pavelescu, despre Boncea, Herzog si Orza: Au plecat din PNTCD si au preferat o imagine mistico-deliranta

Cine e de vină pentru faptul că PNȚCD a devenit un partid aproape mort? Oricine în afară de actuala conducere! Cam așa vede lucrurile Aurelian Pavelescu, șeful PNȚCD. Acesta a fost prezent, vineri, la Timișoara, unde a vorbit despre dorința sa și a actualei conduceri de a revitaliza partidul. Pavelescu a „uitat” însă un amănunt esențial.

Aurelian Pavelescu a venit vineri la Timișoara, pentru a vorbi despre revitalizarea PNȚCD. Șeful țărăniștilor a găsit vinovații pe plan local pentru decăderea partidului. „Acești domni au plecat benevol din PNȚCD. Nimeni nu i-a îndepărtat, de la Gheorghe Ciuhandu care are probleme cu DNA, până la cei pe care i-am enumerat (n.r. – Flavius Boncea, Bogdan Herzog și Adrian Orza). Acest partid nu stă în persoane, noi nu suntem un partid electoralist, suntem un partid de ideologie, de principii și de idei. Faptul că o bună perioadă de timp partidul a fost într-un fel confiscat de anumite persoane, partidul fiind închis la nivel național, a condus la dezastrul partidului. Aceste persoane au plecat în momentul în care am cerut deschiderea partidului și aducerea unor oameni noi, pentru a depăși momentul în care partidul se retrăsese ca un fel de sectă în niște sedii unde se făceau numai comemorări. Tot respectul pentru istorie, dar a substitui partidul cu o organizație care se ocupă de comemorări și omagieri și vorbește neîntrerupt de Iuliu Maniu, de Coposu, iar Maniu, iar Coposu, este o crimă (…) Persoanele astea aveau impresia că partidul este o moștenire personală și că au un fel de misiune mistică, care a ajuns într-un fel de delir. (…) A fost opțiunea lor să plece din partid, păstrându-și această imagine mistico-delirantă ridicolă”, a spus Pavelescu. Tot pentru declinul partidului țărăniștilor este de vină și societatea civilă. „Eșecul acestui partid este și al acestei societăți civile. Mare parte dintre zișii intelectuali, zisa elită, au preferat să stea în anticamera partidelor de la putere și să se mulțumească cu firmiturile de la masa partidelor corupte, căzute pe sub masă. Intelectualitatea din țară are o imensă responsabilitate și vinovăție pentru starea în care partidele politice au ajuns în prezent”, a mai spus șeful țărăniștilor.

Aurelian Pavelescu a uitat însă să menționeze propunerea pe care i-a făcut-o lui Adrian Orza. El i-a pus pe tavă fostului țărănist funcția de președinte al PNȚCD Timișoara, dar a fost refuzat. „După tot ce s-a întâmplat a fost… nu mai vreau să comentez. Eu am plecat amiabil, nu am jignit pe nimeni. Am evitat să fac conferințe de presă când am fost schimbat din funcție la București fără să știu. Am primit oferte de la mai toate partidele. În afară de PSD, restul toți mi-au propus funcții de președinte, dar am refuzat, ca un pas înspre ieșirea din mizeria din politică”, ne-a declarat Orza. Flavius Boncea susține că nu a fost contactat de actualul șef PNȚCD: „Pe mine nu m-a sunat și dacă m-ar fi sunat… cine este Pavelescu?”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

23 de minute ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

30 de minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

44 de minute ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

3 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

3 ore ago