Categories: Primăria Timişoara

Sala Polivalenta va fi gata… intr-o zi! Nimeni nu stie cand

Cu o suplimentare de aproape 1,1 milioane de euro acordată, numai în acest an, de la bugetul local, pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă de la Baza 2, șantierul înaintează în ritm de melc. S-a ajuns astfel în situația incredibilă ca, practic, să nu mai existe un termen de finalizare. Constructorul e în insolvență, iar acum se așteaptă niște… trape.

În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică se asociau pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu era oprită, din lipsă de fonduri. În martie 2014, primarul Nicolae Robu părea mulțumit. „Lucrarea e aproape în grafic, cu o mică întârziere față de planificare. Constructorul încă asumă ca termen de finalizare sfârșitul lunii iunie (…) În toamnă, cu certitudine vom putea sa participăm la evenimente sportive în această sală”, declara primarul. Suntem la jumătatea lunii noiembrie a anului 2015, iar Sala Polivalentă tot nu e gata. Asta, deși, în iulie, consilierii locali au votat o suplimentare de 4,8 milioane de lei a contribuției primăriei, care a ajuns astfel la 14,8 milioane. Valoarea totală a investiției este de 29,9 milioane de lei, din care UPT a plătit 12,6 milioane, plus încă 2,5 milioane în acest an.

Cu tot cu suplimentarea de peste un milion de euro aprobată de CL, nimeni nu știe, în prezent, când va fi efectiv gata Sala Polivalentă. Până și primarului Nicolae Robu i-a cam pierit optimismul. „S-a lucrat în interior, în mai multe puncte, dar nu s-a avansat prea mult. Lucrurile se vor tranșa între Politehnică și firma respectivă. Primăria nu are relație contractuală cu firma, are doar un parteneriat cu UPT. Noi am dat bani, dar numai pentru decontare. Acolo este un contract între Politehnica și firma Marrati, ca antreprenor general. Această firmă este în insolvență, a avut mari probleme din cauza cărora nu a fost în stare să facă să avanseze lucrările. Sper să termine, dar nu pot să aduc nicio garanție, pentru că lucrurile nu sunt sub controlul meu” ne-a declarat edilul. Acesta spune că, teoretic, n-ar mai fi mult de lucru, dar, pentru că firma constructoare este în insolvență, sunt probleme cu furnizorii. „Mai trebuie puse trapele, pentru că sus, în partea centrală a acoperișului, sunt niște fante… Acoperișul propriu-zis este finalizat, dar el prevede, pe partea centrală, niște trape. Într-o săptămână se pun, dacă se aduc. Nu au fost aduse și nu știu momentul în care vor fi aduse. Mereu se promite. Trebuie să dea 40.000 de euro, o sumă de acest gen, e ridicol. Cel care se furnizează pretinde 40.000 de euro. Marrati spune că așteaptă bani de la alți parteneri ca să poată da, nimeni nu-i dă fără bani jos. Aici e problema, firma fiind în insolvență, nimeni nu are încredere”, afirmă Robu. Sala de sport ar fi trebuit să fie complet funcțională în iunie, la Campionatul European de Baschet Feminin. Meciurile s-au jucat însă în bătrâna sală Olimpia, renovată special pentru această ocazie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago