Categories: Timp liber

Seri de film UrbanEye la Timisoara

Viața orașelor și a celor care desenează marile aglomerări urbane, surprinsă în filme. UrbanEye aduce la Timișoara, în cadrul a_ta2015, două proiecții din selecția oficială a Festivalului de Film UrbanEye, care s-a desfășurat, săptămâna trecută, în București. Proiecțiile vor avea loc în spațiul Ambasada.

Vineri, 20 noiembrie, de la ora 20, va fi proiectat „Where Architects Live”, un documentar italian realizat de Francesca Molteni. Veți intra astfel în casele câtorva cunoscuți arhitecți contemporani: Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano și Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind și Bijoy Jain. Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19, vor rula cinci scurtmetraje care fac parte din secțiunea „Filme din competiție”. Este vorba despre „Mândrie și beton” (România), de Petruț Călinescu, „The Salt Boulder” (Franța), de Eliza Mureșan, „Scurt narativ din fața blocului” (România), de Ileana Szasz, „Destroying/Creating Memories” (România), de Alex Gâlmeanu, și „Doge’s Palace” (România), de Julia Groszek. UrbanEye, aflat la a doua ediție, este primul festival din România care promovează discuția despre oraș și viața urbană prin intermediul filmului. În fiecare an, o parte din filmele prezentate sunt proiectate și în alte orașe, iar și acum, pentru prima oară, UrbanEye ajunge la Timișoara. Serile de film sunt prezentate în cadrul a_ta2015 de Asociația ARTA în dialog, cu susținerea Ordinului Arhitecților din România, filiala Timiș. Intrarea la proiecțiile de la Ambasada, pe str. Anton Seiller, nr. 2, este liberă.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

10 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

56 de minute ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

14 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

15 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

17 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

18 ore ago