Cea de-a opta ediție a Taberei Pastel Urban a debutat în forță. 11 artiști vor reda în lucrările lor ceea ce consideră ei că este mai reprezentativ pentru orașul de pe Bega. Operele lor vor fi expuse la sfârșitul lunii, una dintre cele mai așteptate fiind creația lui Valeriu Sepi, fost component al trupei Phoenix, proaspăt reîntors în Timișoara după aproape 30 de ani de absență.
Care e spiritul Timișoarei? Ce o reprezintă cel mai bine? Acesta este ideea de la care vor porni cei 11 artiști care participă la Tabăra Pastel Urban, ajunsă la cea de-a opta ediție. De miercuri, 18 noiembrie, și până pe 22 noiembrie, artiștii își vor pune șevaletele în oraș, încercând să surprindă esența urbei. Anul acesta la eveniment participă artiști din Timișoara, București și din Serbia: Biljana Bakaluca Matic (Novi Sad, Serbia), Corina Nani (Timişoara), Danijel Babic (Novi Sad, Serbia), Edith Torony (Timişoara), Eugen Raportoru (Bucureşti), Georgiana Iancu (Timişoara), Horia Bojin (Timişoara), Sabrina Maksimovic (Belgrad, Serbia), Tiberiu Giucă (Timişoara), Valeriu Sepi (Timişoara) şi Vlad Andrei Gherghiceanu (Bucureşti). Îndrăgostit de Banat și de orașul natal, Sepi a decis să revină acasă după o absență de 30 ani. „Eu nu am părăsit Timișoara, doar am pictat pe străzi în jurul lumii, cu același spirit timișorean. Timișoara mi se pare că a fost și va fi întotdeauna orașul meu drag! (…) Am venit înapoi și încerc să pictez renovările pentru că mi se pare foarte important să aducem aminte de bunicul și mi se pare foarte important să pui orașul înapoi… Timișoara, Mica Vienă, și să refaci casa pe care ai lăsat-o și în care revii și o vrei ca înainte. Mă bucur că suntem din nou împreună, toții artiștii, iar toți sunt mai mari ca mine… eu sunt mai mare doar ca dimensiune. Vă urez la toți succes”, a declarat Sepi.
Horia Bojin, cel care a făcut selecția artiștilor, a decis ca în acest an să se alăture grupului care va surprinde esența orașului. „Mulțumesc artiștilor care au dat răspuns acestei provocări. De data această, făcând din nou selecția artiștilor, mi-am permis să fiu și eu alături de ei în tabără. Am avut șansa să întâlnim artiști din Serbia și doi din București. (…) Cred că pentru ei e un contact interesant. (…) În ceea ce-l privește pe Sepi trebuie să vă spun că-l vânez de mult”. Unul dintre artiștii de la București, Eugen Raportoru, a vorbit și el despre Timișoara: „Ce pot să spun este că în anii 80, Timișoara, pentru mine, însemna prieteni, fete frumos îmbrăcate, occidental, și mai veneam pe aici cu gândul să mai cumpăr ceva de mâncare și să mai fac și câte un peisaj. A trebuit să treacă vreo 28 de ani să fiu invitat într-o tabără foarte bine construită”.
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…