Categories: Cultura

Spiritul Timisoarei se conturează in culoare! Artistii de la Tabara Pastel Urban au inceput lucrul

Cea de-a opta ediție a Taberei Pastel Urban a debutat în forță. 11 artiști vor reda în lucrările lor ceea ce consideră ei că este mai reprezentativ pentru orașul de pe Bega. Operele lor vor fi expuse la sfârșitul lunii, una dintre cele mai așteptate fiind creația lui Valeriu Sepi, fost component al trupei Phoenix, proaspăt reîntors în Timișoara după aproape 30 de ani de absență.

Care e spiritul Timișoarei? Ce o reprezintă cel mai bine? Acesta este ideea de la care vor porni cei 11 artiști care participă la Tabăra Pastel Urban, ajunsă la cea de-a opta ediție. De miercuri, 18 noiembrie, și până pe 22 noiembrie, artiștii își vor pune șevaletele în oraș, încercând să surprindă esența urbei. Anul acesta la eveniment participă artiști din Timișoara, București și din Serbia: Biljana Bakaluca Matic (Novi Sad, Serbia), Corina Nani (Timişoara), Danijel Babic (Novi Sad, Serbia), Edith Torony (Timişoara), Eugen Raportoru (Bucureşti), Georgiana Iancu (Timişoara), Horia Bojin (Timişoara), Sabrina Maksimovic (Belgrad, Serbia), Tiberiu Giucă (Timişoara), Valeriu Sepi (Timişoara) şi Vlad Andrei Gherghiceanu (Bucureşti). Îndrăgostit de Banat și de orașul natal, Sepi a decis să revină acasă după o absență de 30 ani. „Eu nu am părăsit Timișoara, doar am pictat pe străzi în jurul lumii, cu același spirit timișorean. Timișoara mi se pare că a fost și va fi întotdeauna orașul meu drag! (…) Am venit înapoi și încerc să pictez renovările pentru că mi se pare foarte important să aducem aminte de bunicul și mi se pare foarte important să pui orașul înapoi… Timișoara, Mica Vienă, și să refaci casa pe care ai lăsat-o și în care revii și o vrei ca înainte. Mă bucur că suntem din nou împreună, toții artiștii, iar toți sunt mai mari ca mine… eu sunt mai mare doar ca dimensiune. Vă urez la toți succes”, a declarat Sepi.

Horia Bojin, cel care a făcut selecția artiștilor, a decis ca în acest an să se alăture grupului care va surprinde esența orașului. „Mulțumesc artiștilor care au dat răspuns acestei provocări. De data această, făcând din nou selecția artiștilor, mi-am permis să fiu și eu alături de ei în tabără. Am avut șansa să întâlnim artiști din Serbia și doi din București. (…) Cred că pentru ei e un contact interesant. (…) În ceea ce-l privește pe Sepi trebuie să vă spun că-l vânez de mult”. Unul dintre artiștii de la București, Eugen Raportoru, a vorbit și el despre Timișoara: „Ce pot să spun este că în anii 80, Timișoara, pentru mine, însemna prieteni, fete frumos îmbrăcate, occidental, și mai veneam pe aici cu gândul să mai cumpăr ceva de mâncare și să mai fac și câte un peisaj. A trebuit să treacă vreo 28 de ani să fiu invitat într-o tabără foarte bine construită”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago