Categories: SocialUltima ora

Tragic: bilantul de la Colectiv a ajuns la 39 de morti

Încă șase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit sâmbătă. Patru au murit în București, iar alți doi, aflați printre cei transportați sâmbătă în Olanda, au decedat în ambulanţă, respectiv în spitalul din Rotterdam. UPDATE: Inca un tanar a murit la Spitalul de Arși.


Sâmbătă dimineață au murit alţi doi bărbaţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul de Arşi: Daniel Ciobanu (39 de ani) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani). Daniel Ciobanu a fost internat cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii. El ar fi trebuit să fie transferat joi, la un spital din Israel. „Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic ATI din Tel Aviv. S-a dat acceptul, s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat că este periculos să fie transportat”, a spus un medic de la Spitalul de Arşi. Ciobanu era chitarist în trupa Prea Târziu. Câteva zeci de minute mai târziu a fost anunțat încă un deces, al unui tânăr internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Este vorba despre Ionuţ Maior, în vârstă de 27 de ani. El avea arsuri grave, după ce, în incendiul din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze. Aceasta are tot 27 de ani și este internată tot la SUUB, fiind detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Doi din cei opt pacienți transportaţi, sâmbătă, în Olanda au murit, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam. Unul dintre cei doi este cetăţean italian. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat spre Rotterdam erau opt pacienţi, din care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi. Avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine. Ulterior a fost informat că unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes. Celălalt a intrat în stop cardiorespirator după ce a ajuns la spital, unde nu s-a mai reuşit resuscitarea. UPDATE: Încă un deces a fost anunțat sâmbătă, după ora 15. Este vorba despre un tânăr care a încetat din viață la Spitalul de Arși. Alți doi tineri au murit în aceeași unitate sanitară sâmbătă dimineață.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

19 minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago