Categories: Primăria Timişoara

Zona pietonala de 450.000 de euro de la stadion inca nu e gata! De vina e… curentul electric! / FOTO

La două luni și jumătate de când au început, lucrările de refuncționalizare a „inelului” din jurul stadionului „Dan Păltinișanu” nu sunt gata încă, deși primarul Nicolae Robu estima că ele vor dura aproximativ patru săptămâni. Transformarea în zonă pietonală costă bugetul local peste 446.000 de euro, iar piedicile ar veni dinspre… utilități.

În vară, primarul Nicolae Robu anunța că, în sfârșit, se va pune capăt curselor ilegale de mașini și motociclete din jurul stadionului „Dan Păltinișanu”. Municipalitatea a decis să interzică total accesul autovehiculelor în zonă și să creeze piste dedicate pietonilor, bicicliștilor și celor care se dau cu rolel sau skateboardul. „În jurul stadionului va fi interzis accesul mijloacelor auto, cu excepția celor de intervenție și a celor care duc jucătorii la meciuri. Pistele de biciclete și cea pentru role vor avea lățimea de câte doi metri, iar cea pietonală va fi, de fapt, o alee cu lățimea de trei metri. Atât înspre stadion, cât și în partea exterioară vom planta circa 400 de copaci. Este o ofertă ultrasănătoasă pentru cei dornici de mișcare și, în plus, vom pune punct definitiv curselor de mașini și motociclete organizate în afara legii”, declara, la finele lunii august, primarul Robu. Edilul nu a putut preciza, la vremea respectivă, cât va costa lucrarea. „E făcută pe fonduri de reparații, nu vă pot spune cât costă, dar nu va fi foarte costisitoare. Cred că într-o lună va fi gata, dacă vremea ne permite”, spunea Robu.

Două luni și jumătate mai târziu, amenajarea zonei nu este încă finalizată. De această dată, „dușmanul” nu a fost vremea, pentru că toamna a fost lungă și frumoasă, ci… deja obișnuitele rețele de utilități descoperite pe parcurs. În aceste condiții, nu se știe când va fi închis șantierul. „Finalizarea acestor lucrări este condiționată de relocarea rețelelor electrice subterane. După încheierea lucrărilor de relocare a rețelelor electrice subterane se vor continua lucrările de amenajare a zonei”, transmit reprezentanții PMT. dacă tot nu se știe când va fi gata, s-a aflat măcar cât costă. „Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,6 milioane de lei, fără TVA”, mai precizează aceeași sursă. Executantul este SDM. Deși vremea este încă foarte bună, în zonă nu sunt mai mult de patru-cinci muncitori și unul sau două utilaje și nu pare să se grăbească nimeni să „relocheze” vreo rețea de utilități…

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

5 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

10 ore ago