Categories: Politicieni

Mircovici, taxat de colegii de la Minoritati: O insulta fara precedent adusa romanilor

Grupul parlamentar al minorităţilor se delimitează de comentariul deputatului de Timiș Niculae Mircovici, despre Colectiv şi „stradă”. Reprezentantul bulgarilor a scris, pe Facebook, că românii sunt „neam de slugi”, dar și despre „învăţatul furtului din copilărie”. Ulterior, el și-a șters comentariul.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a anunţat, joi, că se delimitează de afirmaţiile făcute pe Facebook de deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al minorităţii bulgare. „Prin cele spuse, s-a plasat în afara respectului pe care un om, un parlamentar şi un general al Armatei române trebuie să îl manifeste faţă de poporul în mijlocul căruia trăieşte, pe care îl reprezintă şi pe care trebuie să îl apere. A reuşit prin cele spuse o triplă performanţă nefericită – aceea de a insulta un popor, istoria sa şi memoria unor oameni care au avut parte de o moarte îngrozitoare. Grupul nostru parlamentar se delimitează cu hotărâre de aceste afirmaţii, care prin gravitatea lor reprezintă o insultă fără precedent şi sperăm singulară adusă unui popor”, se precizează într-un comunicat semnat de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Deputatul Niculae Mircovici a scris pe Facebook că „un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când postează în mediul virtual sub protecția anonimatului sau când clamând democrația iese în stradă (în număr semnificativ-mii sau zeci de mii) asumându-și mandatul a milioane de oameni care au votat (…) Din păcate am rămas în istorie cu trădări de la Burebista la Antonescu,cu învățatul furtului și sperjurului din copilărie”. Între timp, el și-a șters postarea. Mircovici este secretar al Camerei Deputaților, deși are o condamnare definitivă la închisoare, pentru că și-a angajat ilegal soția la cabinetul de deputat.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

7 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

11 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

12 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

12 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

13 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

13 ore ago