Calatorie in timp, la carnavalul de la Venetia / FOTO

Veneţia este o experienţă copleşitoare în orice anotimp, dar parcă cel mai mult îşi pune în valoare farmecul de oraş al iubirii, al artei şi al măreţiei, în luna februarie. Atunci, aici este celebrat cel mai faimos carnaval din Europa, un spectacol stradal de neuitat, în care oricine poate intra în pielea personajelor preferate, oricine poate lăsa departe povara de zi cu zi a vieţii cotidiene şi se poate transpune, cu uşurinţă pentru câteva zile, într-o nouă identitate. Şi tot în februarie, ce loc mai frumos poate fi pe lume pentru a celebra dragostea, decât într-o gondolă ce te poartă alene pe sub poduri unde îndrăgostiţi celebri au trăit cele mai frumoase poveşti de iubire?

Agenţia de turism Ultramarin v-a pregătit pentru luna februarie o excursie încântătoare, în care veţi simţi farmecul de odinioară al frumosului oraş din spatele unei măşti cochete, la braţ cu persoana iubită în vaporaşele ce străbat canalele misterioase sau, pur şi simplu, admirând măreţia unică a fostei Republici Veneţiene. Călătoria prin Veneţia este o adevărată încântare, iar emoţiile sunt atât de marcante, încât simţi nevoia să te opreşti aproape la fiecare pas pentru a vedea, înţelege, simţi mai adânc… Dacă treci prin Piaţa San Marco şi ajungi pe străduţele înguste la Canal Grande, priveliştea este desăvârşită: marea de turişti parcă se risipeşte, iar principala arteră acvatică, ce şerpuieşete în bucle şi serpentine fermecătoare prin centrul vechii Veneţii, mărginind impunătoare palate din vremuri de demult, te aşteaptă să urci într-o gondolă sau pe un vaporetto şi să o descoperi pe îndelete.

„Cea mai frumoasă stradă din lume”, cum mai este numit Canal Grande, are patru kilometric. De-a lungul acestuia se ridică prea-bogatele palazzi, care amintesc de perioada de glorie a oraşului. Perlele arhitecturale sunt clădiri în stilul veneţian, inspirat din Bizanţ, precum şi în stilul gotic caracteristic îndeosebi Veneţiei. Oraşul este împodobit atât de faţadele palatelor renascentiste, cât şi de grandioasele reşedinţe baroce, decorate cu rozete, ghirlande şi îngeraşi. Chiar dacă multe dintre clădirile de pe Canal Grande şi-au pierdut strălucirea, imaginea faţadelor monumentale ale palatelor este fascinantă. La fel de fascinant este atunci când o iei pe canalele micuţe, pe care nu încape mai mult de o gondola o dată, şi te pătrunde din plin liniştea dintre clădirile vechi, istoria glorioasă, dar şi dureroasă a veneţienilor.

Oraşul este împânzit de măşti şi suveniruri, care te ademenesc prin ochii goi să le admiri meşteşugul. Totuşi, dacă arta pictorilor de măşti nu satisface gustul turistului pentru cultură, oricare dintre palatele şi bisericile veneţiene este un adevărat muzeu de artă. Palatul Dogilor şi Basilica San Marco adăpostesc comori pe ziduri. Paolo Veneziano, creatorul şcolii de pictură veneţiene, Tintoretto şi Veronese, au pictat maiestuoasele clădiri cu opere unice, pe lângă care nu poţi trece indiferent. Celebra Pala d’Oro din Basilica San Marco, amplasată în spatele altarului principal, este o adevărată bijuterie. Pe plăcile de aur decorate cu pietre preţioase puteți admira 250 de picturi emailate, împodobite cu nestemate şi încadrate într-o ramă veche din argint suflat cu aur.

Veneţia are însă farmec mai ales din cauza celebrelor legende ale oraşului şi ale locuitorilor acestuia. Când străbaţi canalele micuţe într-o gondolă neagră (prea neagră, asemănătoare cu un sicriu, cum credeau unii scriitori), gondolierul poate să îţi cânte sau să îţi spună poveşti despre locuri: să îţi arate pe unde a evadat Casanova din închisoare, care sunt locurile unde se ascundeau îndrăgostiţii secolelor trecute, sau să te treacă pe sub Puntea Suspinelor la apus, asigurându-ţi astfel o iubire eternă… Se spune că măcar o dată în viaţă un călător trebuie să ajungă în Veneţia. Agenţia de turism Ultramarin vă invită aşadar să vedeţi frumosul oraş chiar în perioada carnavalului. Detaliile acestei splendide excursii le găsiți aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

S-au împărţit ministerele pe partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi

În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…

O oră ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

5 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

6 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

6 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

6 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

6 ore ago