Categories: Ziaristu' de terasă

Carmen Obarsanu, candidatul PSD la Primaria Timisoara!

Nu, enunțul din titlu nu e o știre „pe bune”, e doar o soluție, un pont pentru depășirea crizei profunde prin care trece PSD Timiș. Iar într-un final s-ar putea transforma și într-o știre reală. Nu e un secret, PSD Timiș suferă mult de tot în căutarea unui candidat pentru Primăria Timișoara, candidat care trebuia anunțat de ceva timp. Deși oficial în cursa pentru nominalizare sunt vreo patru candidați, nimeni nu vrea să-și asume sarcina. Mai exact, lucrurile stau în felul următor. Președintele de la județ, Sorin Grindeanu, este presat de la nivel național să-și asume candidatura. El nu vrea, astfel că-l presează, la rândul lui, pe Sebastian Răducanu, președintele de la municipiu. Ghinion, nici acesta nu vrea. Singurul care s-ar băga este deputatul Florică Bîrsășteanu, dar el a pus condiții. Și anume, să facă lista de consilieri locali așa cum vor mușchii lui, aceasta însemnând că oamenii lui Grindeanu zboară din schemă. Inclusiv Freddy Superman! Ca atare, Grindeanu &co nu prea ar da curs acestui lucru. Neavând soluții în interior, PSD-iștii se roagă pentru un ajutor divin. Bine, nici chiar divin, că DNA n-are nimic dumnezeiesc în ea.

Fiindcă în ultima vreme pe numele primarului Nicolae Robu au fost depuse mai multe plângeri penale, edilul fiind în același timp supus mai multor presiuni. De altfel, zvonerii și răspândacii PSD au împânzit orașul cu știrea că Robu va fi săltat până în Anul Nou, ba pentru Poli, ba pentru Retim, ba că are părul lung și se mai și vopsește. Nu mai spun că simpla prezență a lui Robu la DNA pentru un dosar din timpul lui Gheorghe Ciuhandu a fost tratată mai ales în presa națională cu titluri apocaliptice: „Lider PNL la DNA!”. Trebuie spus că mai toate plângerile la DNA au fost depuse de o anume Carmen Obârșanu. Cum adică, cine e? Unii spun despre ea că e avocat. Alții se jură că e o circară, făcând scandal oriunde s-ar afla: în sălile de judecată, pe stradă, la mall, în ședințele CLT etc. Ba, sunt mulți care spun și că e… Nu, asta nu reproducem. Ei bine, Obârșanu pare să facă lucrurile murdare pentru PSD cu aceste denunțuri.

Că e multă love între PSD și Obârșanu o dovedește și plângerea în cazul finanțării lui Poli din perioada lui Marian Iancu. Plângere în care denunțătoarea a înșirat mai multe nume, dar niciun PSD-ist. Deși PSD a avut membru în comisia care a negociat cu Iancu, iar Grindeanu era viceprimar și membru în Consiliul Director al clubului. Mai mult, Obârșanu și-a anunțat recent intrarea în politică. Cică ar vrea direct la București, senator sau deputat, un scaun de consilier local fiind prea mic pentru puternica ei personalitate. Numai că, decât să fii unul din sutele de parlamentari, poate mai bine i-ar sta ca primar al Timișoarei. Și cum PSD n-are candidat, să fie susținută de acest partid. Un lucru chiar firesc la urma urmei. Și așa s-ar rezolva toate problemele PSD. Mai mult, Obârșanu probabil nu va cere să-și facă lista de consilieri, deci alt avantaj. Chiar nu văd care ar fi minusurile unei astfel de înțelegeri.
P.S. Dacă totuși nu se rezolvă cu Obârșanu, ar mai fi o soluție pentru PSD: Lorin Fortuna, care tocmai ce-a anunțat că se vrea primar al Timișoarei.

Acest text este un pamflet și trebuie privit ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago