Categories: Politicieni

Acuze PSD: Robu, 0 realizari! Totusi, aproape jumatate din mandatul actualului primar a fost USL

Ce a realizat Nicolae Robu din ce a promis înainte de alegerile din 2012? Nimic! Aceasta este concluzia la care a ajuns PSD-istul Alfred Simonis. Consilierul local spune că nimic din ce a fost trecut pe pliantul electoral al actualului edil nu a fost dus la bun sfârșit și susține că la Timișoara au venit mulți bani de la București, pe diferite obiective.

Înainte de alegerile din 2012, la care Nicolae Robu a fost candidatul USL (PNL și PSD), actualul primar promitea 200 de blocuri reabilitate anual, centura și inelele orașului, racord la autostrada Timișoara-Arad, trei poduri și pasaje, cinci parcări de mari dimensiuni, centru istoric reabilitat, stadion ultramodern, sală polivalentă cu 15.000 de locuri, patru bazine semiolimpice în cartiere și un bazin olimpic, un nou mare spital și sistem de show de muzică și lumină pe Bega. Acum, când au mai rămas doar câteva luni din mandatul lui Robu, PSD susține că prestația lui Nicolae Robu a fost una foarte slabă. „S-au promis 200 de blocuri reabilitate anual, nu cred că s-au reabilitat în total 50. Rămâne ca în următoarele șase luni, domnul Robu să reabiliteze vreo 700. Centura, inelele orașului, trei poduri și pasaje, cinci parcări mari… sunt lucruri promise și în campanie, și ulterior. (…) Niciuna dintre aceste propuneri nu a fost realizată. Sunt zero realizări!”, a declarat Simonis.

Social-democratul pare să fi uitat un aspect: Nicolae Robu a fost candidatul USL, deci și al PSD. Întrebat care a fost aportul social-democraților în cei doi ani de mandat cât USL a rămas intact, Simonis a declarat că nu e responsabil pentru nerealizările primarului. „Au fost bani aduși de la București pe multe obiective (…) Nu mă puteți pune pe mine responsabil pentru nerealizările primarului Robu (…) Faptul că un guvern sau altul nu au acordat bani destui Primăriei Timișoarei este problema primarului și după aceea a consiliului local, zic eu chiar deloc a consiliului local (..) Pe mine nu m-a întrebat dacă sunt de acord să promită stadioane și 200 de blocuri reabilitate pe an”, a mai spus consilierul local. În 2013, la aproape un an de mandat Robu, Alfred Simonis era mult mai încântat de prestația edilului. Întrebat cum apreciază activitatea acestuia și rugat să-i acorde o notă, el era foarte generos. „Primarul Robu este un om bine intenţionat, cu viziune faţă de oraş. Cred însă că şi domnul primar trebuie să demonstreze încă trei ani. Nu m-am gândit niciodată să dau note, un 8,5, poate chiar 9”, spunea Simonis, într-un interviu acordat deBanat.ro.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

21 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

5 ore ago