Categories: Invatamant

Criza la zeci de gradinite din Timis: unele functioneaza si cu cinci copii

Dacă la grădinițele de top din Timișoara părinții se înghesuie să-și înscrie copiii, situația este complet diferită în județ. Acestea funcționează și cu cinci preșcolari, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș susțin că nu pot face prea multe pentru a remedia situația.

În anul școlar 2015/2016, câteva zeci de grădinițe din Timiș funcționează cu un număr extrem de mic de preșcolari. Este vorba despre 23 de unități de învățământ aflate în diferite sate, în fiecare fiind în jur de cinci copii. Reprezentanții ISJ Timiș spun că au luat în calcul posibilitatea de a-i duce pe micuți cu microbuzul la grădinițe din alte localități, dar au ajuns la concluzia că ar fi mult prea obositor pentru copii. „Avem probleme cu grădinițele, avem localități unde avem grădinițe cu patru-cinci copii. E foarte greu de imaginat că duci un copilaș de trei ani, care trebuie să ajungă la grădiniță la ora 9 sau 9:30, iar înainte de astea trebuie să se urce într-un microbuz și să mai meargă vreo cinci kilometri. Apoi trebuie să meargă încă cinci și la întoarcere. La prânz în loc să doarmă, trebuie să fie la microbuz și trebuie să mai aștepte și până mașina se umple. Vom avea astfel de situații, de excepție, respectiv grădinițe care vor funcționa cu patru sau cinci copii. Salariul unui cadru didactic nu va fi justificat de aportul pe care îl aduc prin costul standard la cei patru copilași. Din păcate, mai avem situații de acest tip la sate”, a declarat inspectorul școlar general Aura Danielescu. Câteva dintre localitățile cu astfel de probleme sunt Percosova (7 preșcolari), Balinț (7 preșcolari) sau Crivina (5 preșcolari).

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

8 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

9 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

12 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

13 ore ago