Categories: Ziaristu' de terasă

PSD-istii n-au candidat la Primaria Timisoara, dar au mult umor

Greu la deal cu boii mici! Cam acest lucru se poate spune despre PSD Timiș, filială care nu e în stare, cu o jumătate de an înaintea alegerilor locale, să prezinte un candidat pentru Primăria Timișoara. Toate termenele privind nominalizarea unui candidat au fost rând pe rând depășite, următoarea dată fiind fixată pentru luna ianuarie. Cum între timp vor fi Sărbătorile de iarnă, probabil va fi o nouă amânare pentru februarie, iar… de Paște s-ar putea să aibă și PSD candidat. S-ar putea… Nu mai departe decât săptămâna trecută s-a spus că de Moș Nicolae, pe baza unui sondaj de opinie, va fi anunțat candidatul. Acum s-a anunțat că… nu e gata sondajul. Să fim serioși, când o firmă de sondare își ia angajamentul pentru o dată o respectă. Hai, poate întârzie două-trei zile, dar nu o lună. Ca atare, din două una: PSD-iștii mint când spun că nu e gata sondajul sau au mințit atunci când au afirmat că acesta va fi gata de Moș Nicolae.

Dacă prima variantă e cea corectă, e de bun simț să tragem concluzia că e „groasă” rău. Adică toți cei patru PSD-iști măsurați stau slab sau foarte slab în sondaj. Spun patru, fiindcă oficial s-a spus că în cursă au rămas patru oameni mari și tari: Sorin Grindeanu, Sebastian Răducanu, Marius Craina și Florică Bîrsășteanu. Sau ar mai fi varianta deloc de neglijat că acela care stă mai bine în sondaj are unele pretenții pentru a-și asuma candidatura, astfel că se amână totul pentru negocieri. Iar cel mai bine foarte probabil că stă Bîrsășteanu. Oricum, e clar că frământările sunt mari în filială. Potrivit unor surse, Grindeanu și Craina n-au niciun chef să candideze. Dacă inițial cocheta cu gândul unei candidaturi, Răducanu ar cam spune acum pas. Poate influențat și de tatăl său, șeful UNPR Timiș, Ion Răducanu, care a afirmat cu subiect și predicat că fiul său nu va candida. Surse din partid spun că Grindeanu i-a sugerat totuși lui Răducanu să-și asume candidatura în calitate de președinte al PSD Timișoara. Cât despre Bîrsășteanu, acesta nu refuză, dar vrea niște garanții ferme cum ar fi: un loc pe listele pentru parlamentare; mână liberă să-și facă lista pentru consiliul local etc.

Dacă totuși nu s-a dat încă drumul la niciun sondaj, aceasta ar confirma faptul că PSD Timiș trage de timp, încercând să găsească un candidat din afara partidului. Ori independent, ori dintr-o altă formațiune cu care PSD urmează să facă alianță. De exemplu, la un moment dat se vehicula puternic candidatura lui Ion Răducanu, susținut de o alianță PSD-UNPR. După ultimele evenimente de la nivel național, varianta pare tot mai iluzorie. Cât despre un „independent”, e greu de crezut că se va lega cineva la cap fără să-l doară. Mai ales că PSD nu mai e în fruntea bucatelor. Așadar, în pofida declarațiilor războinice și optimiste, PSD e într-o situație aproape disperată în privința candidatului. Și asta în condițiile în care trebuie să se lupte cu un primar slab, puțin „bufon”, care n-a făcut nimic pentru Timișoara. Cel puțin așa susțin PSD-iștii. Or, dacă Robu e slab, cât de impotenți pot fi aceia care nu doar că nu pot să-l bată, dar nici măcar n-au curajul să iasă în ring cu el?! Altfel, e de remarcat că PSD-iștii au încă umor. Dacă e de bună calitate sau nu apreciați dvs. Și mă refer la declarația că vor câștiga primăriile din Sânnicolau Mare, Deta și Jimbolia. Trei orașe unde în campania electorală actualii primari – vorba lui Ponta – pot să stea liniștiți la televizor cu popccorn și cola. Sau, mă rog, cu un pahar de răchie ori o halbă de bere, că nu-s așa fanfaroni ca Ponta.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago