Categories: Politicieni

Din cinci senatori de Timis, doar Vasile Blaga a votat pentru retinerea lui Dan Sova

Senatorul PSD Dan Șova a rămas fără imunitate, dar nu cu sprijinul colegilor săi din Timiș. Din cei cinci senatori de Timiș, numai Vasile Blaga a votat sigur pentru reținerea și arestarea fostului ministru. Ceilalți patru au lipsit, au fost împotrivă sau au votat secret.

Plenul Senatului a încuviințat, joi, reținerea și arestarea lui Dan Șova (PSD), cu 95 de voturi „pentru”, 30 de voturi „împotrivă” și două voturi anulate. ALDE a fost singurul partid care a anunțat că va respinge cererea procurorilor și a avut opt senatori prezenți. Printre aceștia, și timișoreanul Petru Ehegartner. Au votat la vedere pentru arestarea lui Șova 23 de senatori PSD, însă alți 28 au preferat s-o facă la secret. Printre ei nu s-a aflat senatorul de Timiș Matei Suciu, care n-a fost prezent. Și senatorii UNPR, deși oficial s-a anunțat că votează pentru arestare, au dat-o la întors. Un sfert dintre ei au lipsit de la plen, inclusiv Florentina Jipa, cea care, în primăvară, îl dădea cu mir pe Dan Șova, și președintele partidului, Gabriel Oprea, aflat în vacanță în Dubai. În afara lui Lucian Iliescu, care a votat „pentru”, restul senatorilor progresiști au votat la secret. Printre ei, și lugojeanul Ioan Iovescu.

Liberalii au votat în masă în favoarea solicitării procurorilor DNA. Din cei 45 de senatori liberali care au votat, inclusiv Vasile Blaga, doar Ion Ariton a preferat să facă acest gest în secret. Au lipsit de la acest plen 13 senatori, printre care și timișeanul Ben Oni Ardelean. Dacă în alte dăți când a lipsit, Ardelean era plecat din țară, în diverse vizite mai mult sau mai puțin oficiale, joi, acesta era bine mersi în România. Deși dimineață nu și-a găsit timp să treacă pe la Senat, după-amiază, el a făcut turul televiziunilor: întâi a mers la B1, iar apoi a ajuns la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Ben-Oni Ardelean a stat câteva ore bune în studio, fără să apuce să deschidă gura mai mult de 10 minute, într-o discuție despre manipularea din cazul Colectiv. Vineri, senatorul de Timiș va mai bifa o apariție TV, de această dată la Realitatea. UPDATE: Ben-Oni Ardelean ne-a transmis că joi, la ora votului, se afla în drum spre România. El s-a întors în țară doar la ora 14.44, când avionul său a aterizat de la Paris. Senatorul de Timiș a participat, la Bruxelles, la reuniuni ale Parlamentului European, iar la Paris a fost o delegație mai mare din Senat, la o întrunire a Consiliului Europei

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago