Patru kilometri de drum, de la Bucovat la Mosnita, cu 1,2 milioane de euro

Drumul de legătură dintre Bucovăţ şi Moşniţa Veche a fost inaugurat oficial luni după-amiază. Sunt patru kilometri de drum proaspăt asfaltat, care leagă cele două localităţi, dar oferă, în acelaşi timp, o legătură pentru locuitorii din satele din zonă, care pot ajunge la Timişoara fără să mai fie nevoiţi să străbată oraşul.

Noul drum asfaltat care leagă Bucovăţul de Moşniţa Veche are patru kilometri şi, de acum încolo, locuitorii din Remetea Mare şi Bucovăţ pot ajunge mai uşor în Timişoara, pe Calea Buziaşului, sau spre Buziaş şi, mai departe, spre Lugoj. De asemenea, cei din Moşniţa pot ajunge mai uşor pe Calea Lugojului, spre autostradă sau aeroport. „Avem aici un sens giratoriu finalizat integral, nu ca în alte părți. Suntem la kilometrul 0 din cei 4 kilometri care leagă comuna Bucovăț de comuna Moșnița Nouă, implicit de Timișoara, iar de la Bucovăț se poate ajunge spre Bazoșu Nou, pe un drum de 3 kilometri. Bucovățul poate fi una dintre localitățile interesante pentru ceea ce înseamnă viitorul imobiliar, din punct de vedere al posibilității ca autostrada care știți că ar urma să se construiască, sper ca aceia mai tineri s-o vadă și construită, de la Belgrad, la legătura cu autostrada București. Va ieși pe după localitate, înspre șoseaua națională și înspre autostrada A1. Înainte, pe teritoriul Bucovățului era drum de piatră, iar de la marginea comunei era drum de pământ”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Lucrarea a costat 5,5 milioane de lei, din care aproape 3 milioane bani de la guvern, prin PNDL, iar restul, în jur de 2,5 milioane de lei, de la CJ. Şoseaua a fost finalizată în cinci luni. „Cred că este o lucrare extraordinară pentru oamenii din Bucovăț și din Moșnița, dar și pentru timișoreni, pentru că este foarte ușor de ieșit pentru cei care sunt în zona Spitalului Județean sau Electrotimiș, Calea Moșnița, inclusiv cei care vin de la Buziaș, care au acum posibilitatea foarte rapidă de a ieși spre autostradă”, a mai spus Bojin.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago