Categories: Primăria Timişoara

Robu: N-o sa vorbesc despre frumusetile Romei, las fotografiile s-o faca / FOTO

Călătorului îi șade bine cu drumul, spune o vorbă mai veche. Și, dacă tot călătorește, trebuie să și arate lumii pe unde! Primarul Nicolae Robu, proaspăt întors din vacanța de… lucru de la Roma, a postat pe Facebook mai multe fotografii din Cetatea Eternă, în care pot fi văzute vestigii și statui.

„Sâmbătă și duminică – 28, respectiv 29 noiembrie 2015 – am efectuat o vizită în Italia, la Roma, la invitația Asociației Românilor din Italia. În prima zi, am avut întâlniri cu membri ai comunității române din Roma -medici, ingineri, avocați, patroni, etc.- și cu oameni de afaceri italieni importanți. A fost, pentru mine, o adevărată încântare să văd cum concetățeni români, plecați din țară la disperare, am putea spune, văzându-se fără șanse să-și poată câștiga existența într-un mod demn (…) au reușit nu numai să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, dar și să dezvolte afaceri prospere, ajungând la cifre de afaceri impresionante și la un număr de angajați așijderea -majoritatea covârșitoare români, bineînțeles, dar și destui italieni”, a scris primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Raportul continuă cu descrierea celei de-a doua zile. „Am participat la evenimentul «Împreună, pentru a ne cunoaște mai bine, de Ziua Națională a României», organizat de Asociația Românilor din Italia. Peste 7.000 de români s-au bucurat de bucate românești tradiționale și de folclorul nostru autentic (…) Tricolorul românesc era peste tot și mulți participanți -inclusiv mulți copii!- purtau costume populare românești. Într-un cuvânt, era, acolo, o excepțională vibrație românească, vibrație cu care am rezonat din plin. Și… m-am bucurat enorm, când, adresându-mă de pe scenă celor 7.000 de participanți, am văzut că și ei au rezonat cu mine, aplaudându-mă călduros”, notează, fericit, edilul.

Și pentru că întotdeauna e bine să îmbini utilul cu plăcutul, Robu a vizitat și mai multe obiective turistice. „Despre monumentele Romei, create pe parcursul mileniilor de istorie superproeminentă a locului, cuvintele pot relata mai greu. Deci, n-o să vorbesc nici despre ce-am văzut în muzeul în aer liber care este Roma, nici despre ce-am văzut în Muzeul Vaticanului, nici măcar despre capodopera Basilica San Pietro, cea mai mare biserică din lume, lungă de 186 metri, cu înălțimea cupolei de 119 metri și având o suprafață totală de 15.000 mp, ci o să las să vorbească un număr de poze”, a conchis Nicolae Robu. Edilul poate fi văzut, pozând foarte încântat, lângă mai multe statui… clasice! În Timișoara au fost amplasate, recent, trei din cele șapte statui care urmează să „populeze” zona Cetate. Acestea au stârnit discuții furtunoase pe rețelele de socializare, timișorenii declarându-se nemulțumiți de felul în care arată monumentele.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago