Categories: Primăria Timişoara

Robu: N-o sa vorbesc despre frumusetile Romei, las fotografiile s-o faca / FOTO

Călătorului îi șade bine cu drumul, spune o vorbă mai veche. Și, dacă tot călătorește, trebuie să și arate lumii pe unde! Primarul Nicolae Robu, proaspăt întors din vacanța de… lucru de la Roma, a postat pe Facebook mai multe fotografii din Cetatea Eternă, în care pot fi văzute vestigii și statui.

„Sâmbătă și duminică – 28, respectiv 29 noiembrie 2015 – am efectuat o vizită în Italia, la Roma, la invitația Asociației Românilor din Italia. În prima zi, am avut întâlniri cu membri ai comunității române din Roma -medici, ingineri, avocați, patroni, etc.- și cu oameni de afaceri italieni importanți. A fost, pentru mine, o adevărată încântare să văd cum concetățeni români, plecați din țară la disperare, am putea spune, văzându-se fără șanse să-și poată câștiga existența într-un mod demn (…) au reușit nu numai să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, dar și să dezvolte afaceri prospere, ajungând la cifre de afaceri impresionante și la un număr de angajați așijderea -majoritatea covârșitoare români, bineînțeles, dar și destui italieni”, a scris primarul Nicolae Robu, pe Facebook. Raportul continuă cu descrierea celei de-a doua zile. „Am participat la evenimentul «Împreună, pentru a ne cunoaște mai bine, de Ziua Națională a României», organizat de Asociația Românilor din Italia. Peste 7.000 de români s-au bucurat de bucate românești tradiționale și de folclorul nostru autentic (…) Tricolorul românesc era peste tot și mulți participanți -inclusiv mulți copii!- purtau costume populare românești. Într-un cuvânt, era, acolo, o excepțională vibrație românească, vibrație cu care am rezonat din plin. Și… m-am bucurat enorm, când, adresându-mă de pe scenă celor 7.000 de participanți, am văzut că și ei au rezonat cu mine, aplaudându-mă călduros”, notează, fericit, edilul.

Și pentru că întotdeauna e bine să îmbini utilul cu plăcutul, Robu a vizitat și mai multe obiective turistice. „Despre monumentele Romei, create pe parcursul mileniilor de istorie superproeminentă a locului, cuvintele pot relata mai greu. Deci, n-o să vorbesc nici despre ce-am văzut în muzeul în aer liber care este Roma, nici despre ce-am văzut în Muzeul Vaticanului, nici măcar despre capodopera Basilica San Pietro, cea mai mare biserică din lume, lungă de 186 metri, cu înălțimea cupolei de 119 metri și având o suprafață totală de 15.000 mp, ci o să las să vorbească un număr de poze”, a conchis Nicolae Robu. Edilul poate fi văzut, pozând foarte încântat, lângă mai multe statui… clasice! În Timișoara au fost amplasate, recent, trei din cele șapte statui care urmează să „populeze” zona Cetate. Acestea au stârnit discuții furtunoase pe rețelele de socializare, timișorenii declarându-se nemulțumiți de felul în care arată monumentele.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

3 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

4 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

5 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

7 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

7 ore ago