Categories: Primăria Timişoara

Sondaj pe Facebook: vreti sau nu sa se vopseasca pistele de biciclete?

Nu vom avea prea curând piste de biciclete pe carosabil, dar amatorii de pedalat își vor putea da cu părerea despre vopseaua aplicată pe pistele de pe trotuare. Primarul Nicolae Robu spune că va face un sondaj pe Facebook pe această temă, după ce a primit mai multe sesizări. UPDATE: Sondajul a apărut pe pagina edilului.

Administrația Robu nu pierde nicio ocazie să se laude cu pistele de biciclete create în Timișoara în ultimii trei ani și jumătate. Asta, în ciuda criticilor bicicliștilor, care au reclamat tot felul de aberații, de la o lățime de doar câțiva centimetri, la stâlpi chiar pe mijloc sau terminarea bruscă, niciunde. La dezbaterea publică pe tema Inelului I de circulație, unde ar urma să existe și piste de biciclete pe ambele sensuri, a fost adusă din nou în discuție această problemă. „Ceea ce numiți dumneavoastră piste de biciclete sunt de fapt niște trotuare vopsite, cel mult trotuare partajate. Nu sunt o alternativă pentru traficul auto actual. Și pe Musicescu, și pe Podeanu… spuneați că are pistă de bicicletă. Acolo nu este pistă de bicicletă, e făcută ca să fie făcută, nu să fie folosită”, i-a spus Ovidiu Vasiliu primarului Nicolae Robu. Edilul a admis că există unele probleme, dar susține că a fost ales răul cel mai mic. „Pistele pe care le avem nu sunt piste ideale, dar este de ales între două lucruri: vrem să-i protejăm pe bicicliști, să meargă printr-un loc alocat lor cu prioritate sau vor să nu aibă nimic? Acolo unde e spațiu mai larg, fără să afectăm spațiul verde, facem pe carosabil. Majoritatea bicicliștilor preferă sa fie ceea ce am făcut, decât să nu fie…”, a replicat Robu. Biciclistul a insistat, spunându-i primarului că vopseaua cu care sunt colorate pistele de biciclete e un adevărat pericol, mai ales când plouă, fiind foarte alunecoasă. „S-au făcut teste, după ce mi s-a sesizat că nu e bună. Concluzia este că este bine să se vopsească. Facem un sondaj pe Facebook, să văd dacă să vopsim sau să nu vopsim”, a anunțat, ca răspuns, edilul. Veștile pentru cei care vor piste adevărate, pe carosabil, nu sunt prea bune. „Nu putem să facem piste de biciclete reale, nu avem unde. Nu o să fac. Nu se poate, știu care sunt realitățile Timișoarei. Și așa se circulă greu. Va fi dezastru”, a conchis Robu.

UPDATE: Joi la prânz, edilul a publicat pe pagina sa de socializare sondajul cu numărul 76. „Dragi bicicliști, unii dintre dv mi-ați sesizat că vopseaua verde cu care sunt marcate pistele de biciclete în Timișoara ar fi alunecoasă când plouă, creindu-vă probleme, mai ales la viraje. Din dorința noastră, general valabilă, ca ceea ce facem să fie spre binele beneficiarilor – așa cum ei își înțeleg binele-, am vrea să știm părerea pe subiect a cât mai multora dintre dv. Drept urmare, dacă considerați că este bine ca pistele să fie vopsite ca până acum, clicuiți «Like». Dacă doriți ca pistele să nu mai fie vopsite ca până acum, ci doar delimitate lateral cu linii albe, postați textul «Dislike». Așteptăm feedback de la cât mai mulți bicicliști”, a scris Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

12 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

54 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago