Categories: PoliticieniUltima ora

A aparut si al patrulea! Alin Popoviciu vrea sa fie presedinte la CJ Timis!

Se încinge lupta în PNL Timiș, pentru funcția de președinte al consiliului județean! Pe ultima sută de metri a apărut încă o candidatură internă, și încă una serioasă. Deputatul Alin Popoviciu și-a anunțat oficial joi intenția de a intra în competiție.

Din octombrie 2015 se știe oficial că trei liberali sunt interesați de funcția de președinte al CJ: fostul prefect Ovidiu Drăgănescu și actualii consilieri județeni Marin Popescu și Marian-Constantin Vasile. Filialele județene ar trebui să-și anunțe, până la 1 februarie, candidații, însă în Timiș termenul nu va fi respectat. „Nu anunțăm candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliul Județean Timiș. Mai avem încă de deliberat. Abia în această săptămână o să adoptăm fișa candidatului, cu ponderea criteriilor. Până când candidații își vor completa documentele, până când vom face deliberările, probabil că trece termenul de 1 februarie”, declara acum câteva zile, pentru deBanat.ro, copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Conform acestuia, situația va fi clarificată în prima jumătate a lunii februarie.

Cursa internă se încing însă! După câteva luni în care toată lumea a stat la cutie, joi a apărut un alt patrulea interesat de președinția CJ! Deputatul Alin Popoviciu și-a depus oficial candidatura pentru această funcție la sediul PNL Timiș. El este interesat însă și de un nou mandat de parlamentar. Popoviciu ar putea avea însă serioase probleme de natură penală. În 2014, DNA a dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Cornel Mircea Sămărtinean, la data faptelor director al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, deputatul Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu. Sămărtinean a fost trimis în judecată în acest dosar în decembrie 2015. Procurorii anticorupție au decis disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor în cazul lui Alin Popoviciu și al lui Constantin Ostaficiuc.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago