Categories: Politicieni

Blaga: Urmaritii penali pentru coruptie pot candida, dar nu pentru PNL

Candidaţii PNL împotriva cărora va fi declanșată urmărirea penală nu vor putea intra în cursa electorală. A spus-o categoric, la Timișoara, copreşedintele Vasile Blaga. Unul dintre cei care ar putea rămâne pe tușă este deputatul Alin Popoviciu.

Unul dintre cei mai controversați candidați pe listele PNL Timiș la alegerile din acest an este Ioan Fărcălău, de la Peciu Nou. În 2010, acesta a fost prins băut la volan, i s-a întocmit dosar penal și a rămas fără permisul de conducere. În 2011, fără carnet, Fărcălău a recidivat. Un nou dosar penal și, de această dată, o condamnare de opt luni de închisoare, rămasă definitivă. În martie 2015, Ioan Fărcălău a intrat după gratii. Acum, revine, și nu oricum, în politică! Copreședintele PNL Vasile Blaga spune că nu știe cazul, dar că, dacă legea nu e încălcată, nu e nicio problemă ca Fărcălău să mai vrea un mandat. „Nu știu despre cine este vorba, dar vă spun situația generală. Noi validăm candidații pentru funcțiile de primar și pe cele pentru președinte de consiliu județean, capul de listă. Dacă nu sunt îndeplinite condițiile de integritate, nu va candida. Vom fi foarte atenți, dar, dacă omul are drepturi electorale, eu nu am nimic împotrivă să candideze”, a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai spus că acei candidaţi care nu îndeplinesc condiţiile de integritate vor fi îndepărtați de pe liste. „Dacă începe urmărirea penală pentru fapte de corupţie, pot candida, dar nu pentru PNL”, a afirmat Blaga. În Timiș, unul dintre cei care ar putea fi afectați este deputatul Alin Popoviciu, proaspăt intrat în cursa pentru poziția de cap de listă la CJ Timiș. În 2014, DNA a dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Cornel Mircea Sămărtinean, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, deputatul Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar legat de aeroport. Sămărtinean a fost trimis în judecată în decembrie 2015. Procurorii anticorupție au decis disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor în cazul lui Popoviciu și Ostaficiuc. Altfel, Popoviciu s-a simțit extrem de bine pe scena de la filarmonică, de unde le-a ținut celor prezenți la Comiterul de Coordonare Local un discurs mobilizator.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago