Bojin il ataca pe Tolea, in scandalul Elicopterul: N-am ce sa discut cu el!

Epopeea elicopterului SMURD care ba se mută de la Arad la Timișoara, ba nu, continuă. După ce președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, l-a acuzat că nu vrea decât să-și mascheze eșecurile printr-o astfel de mutare, șeful CJ Timiș, Titu Bojin, îi transmite să se uite la el în ogradă. El spune că oricum majoritatea intervențiilor elicopterului au fost direcționate spre Timișoara.

La finele anului trecut, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, anunța că una dintre prioritățile pe 2016 ale instituției pe care o conduce este cumpărarea unui elicopter. La început de ianuarie însă, social-democratul a găsit o altă soluție, care implica aproape zero costuri. „Avem promisiunea că elicopterul va fi adus de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului (…) Spun că la 1 martie elicopterul poate fi aici. În principiu, nu mai intră în discuție achiziționarea unui elicopter”, declara Bojin. Reacția arădeană a venit prompt. „Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter (…) Elicopterul nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală. Cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală. Încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, i-a dat imediat replica șeful CJ Arad, Adrian Țolea.

Atins în orgoliul propriu, Titu Bojin n-a stat prea mult pe gânduri. „Nu este vorba de nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. (…) Adrian Țolea ar fi bine să se gândească la el și la ce val l-a adus în acea funcție. Nu am de ce să stau de vorbă cu el. Ar trebui să analizeze ce se întâmplă la el în județ (…) Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365. Trebuie să ne gândim dacă susținem ambițiile Aradului sau susținem o eficientizare a folosirii resurselor și a banilor publici. Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea. Pe mine mă cunosc cetățenii județului, nu reprezint o soluție de moment, ca în cazul domniei sale. Mai mult de 70% din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască”, a replicat social-democratul. (sursa foto Adrian Tolea: www.newsar.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

31 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago