Categories: Ziaristu' de terasă

Busoi pune de-un complot antiRobu pentru a-l face pe Ciprian Bogdan sef la CJT

Liberalii îi iau peste picior pe PSD-iști că n-au încă un candidat la Primaria Timișoara, dar nici ei nu par să stea mai bine la capitolul CJ Timiș. Respectiv, nu și-au găsit un candidat pentru șefia instituției păstorită încă de Titu Bojin. E adevărat, aici nu va fi vot direct, după schimbarea legii, președintele CJ urmând să fie votat de consilierii județeni. Cu toate acestea, e important ca lumea să știe cine va fi candidatul fiecărui partid, acesta putând să tragă lista sau, dimpotrivă, s-o trântească. Plus că la negocierile care vor urma alegerilor contează foarte mult personalitatea candidatului la șefia instituției.

Trecând peste această paranteză, dacă ai fi adept al teoriei conspirației, ai putea spune liniștit că există un blat între PNL și PSD. În sensul că PNL nu se bagă peste CJT, iar PSD peste primărie. De aici și vehicularea unor nume destul de slabe ale PNL la CJT, în timp ce în PSD e o competiție acerbă pentru… cine să nu candidez la primărie. Și totuși în pole-position la PNL pentru șefia CJT se află Marian-Constantin Vasile, om de încredere al primarului și co-președintelui PNL Timiș Nicolae Robu. Asta, ca să nu-i spunem băiatul său de casă. Mai trebuie spus că nominalizarea candidatului trebuia făcută de pe la finele lunii noiembrie anul trecut, dar s-a tot amânat la nesfârșit. Oficial, ar mai fi în cursă Marin Popescu, din fostul PDL, dar și fostul prefect Ovidiu Drăgănescu. Neoficial, în funcție de nenumăratele dosare penale pe care le are, s-ar mai băga în competiție și deputatul Alin Popoviciu.

De ultimă oră însă, în cursă a intrat o grupare din PNL cu o nouă nominalizare. Este vorba de cea a lui Ciprian Bogdan, fost șef al Spitalui Județean și vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, când această instituție era condusă de Cristian Bușoi. Candidatura n-a fost făcută publică, fiindcă se lucrează încă mult în culise. Șeful coteriei care vrea să-l propulseze pe Bogdan este amintitul Bușoi, candidatul Antena 3 la Primăria Capitalei. Poate și al PNL, dacă liberalii țin cu dinadinsul să piardă Bucureștiul. Oricum, se pare că Bușoi are mult timp și pentru intrigi în filiala PNL Timiș. Pe el îl leagă o veche camaraderie cu Bogdan, încă de pe vremea când controlau împreună sistemul sanitar din Timiș, iar prietenul lor Vlad Iman (fost și actual angajator al lui Bogdan) era abonat la contractele Spitalului Județean.

Evident, din această grupare nu putea lipsi Sorin Supuran, cel care l-a și contracandidat pe Robu la ultimele alegeri pentru șefia PNL Timiș, pierzând la o diferență de numai 45 de voturi. Surse din PNL spun că jocurile se fac mai mult la București, acolo unde Bușoi are o trecere mult mai mare la șefia partidului decât Robu. În același timp, Supuran, care are relații bune în teritoriu, pune presiuni pe primării. Fiindcă un rol extrem de important în desemnarea candidatului îl vor avea primarii PNL. Pe care Supuran îi știe foarte bine, el având de altfel în CV două mandate de edil la Biled.

Surse din PNL susțin că această „conspirație” este și un act revanșard pentru un lucru întâmplat în 2012. Atunci când Marian-Constantin Vasile a fost desemnat vicepreședinte CJT din partea PNL, în detrimentul lui Cosmin Costa, pentru care exista o înțelegere inițială între Robu și gruparea Bușoi-Supuran. Că acțiunea acestei grupări va avea șanse de reușită e greu de spus în acest moment. În condițiile în care Robu pare însă destul de distanțat de treburile politice, fiind mai preocupat de primărie, e foarte posibil. Decisiv însă va fi modul în care vor juca primarii PNL veniți din PDL, controlați în mare parte de Dan Popa și Dănuț Groza.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago