Pompierii vor avea acces în toată zona centrală, după ce le vor preciza exact reprezentanților primăriei care sunt punctele nevralgice. Asta, după ce angajații ISU abia au reușit să intre în Piața Unirii, unde, din fericire, a fost doar o alarmă falsă. Stâlpișorii și bilele care blocheză intrarea mașinilor în zona pietonală împiedică și mașinile de intervenție.
Joi după-amiaza, o autospecială de pompieri, un echipaj SMURD și o mașină de poliție abia au reușit să intre în Piața Unirii. Ei fuseseră chemați printr-un apel la 112, după ce un trecător anunțase că iese fum din acoperișul Vicariatului Sârbesc. Le-a fost însă aproape imposibil să ajungă la locul potențialului incident, din cauza gardurilor metalice din șantier și a stâlpișorilor amplasați în jurul pieții. Pompierii au fost obligați efectiv să îndepărteze „obstacolele”. Nu e prima dată când mașinile de intervenție au probleme din cauza stâlpișorilor și bilelor metalice montate de autorități pentru a împiedica accesul mașinilor în zona pietonală. În toamna anului trecut, o ambulanță a staționat pe liniile de tramvai, blocând traficul, deoarece nu a putut ajunge la locul la care fusese chemată.
Incidentul de joi a condus, vineri, la o întâlnire între reprezentanții ISU și cei ai Primăriei Timișoara. „Specialiști de la ISU și cei din cadrul Primăriei Timișoara s-au deplasat în teren pentru verificarea căilor de acces în zona centrală, în scopul găsirii unei soluții pentru rezolavarea acestor probleme. Conform legii, consiliul local are obligația de a «asigura includerea, în planurile de organizare, de dezvoltare urbanistică şi de amenajare a teritoriului, a căilor de acces pentru intervenţii, a lucrărilor pentru realizarea sistemelor de anunţare, alarmare, precum şi de alimentare cu apă în caz de incendiu»”, precizează Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al pompierilor timișeni. Acum, mingea este în terenul municipalității. „Cei de la ISU vor depune luni, în scris, concluziile acestei întâlniri. Nu a fost luat în discuție doar centrul istoric, ci toată zona centrală, unde există probleme de acces pentru mașinile de intervenție. Toate situațiile punctuale vor fi remediate”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…