Categories: Ziaristu' de terasă

Ce naste din pisica tot soareci mananca sau reality show-ul din PSD Timisoara

Că-ți place sau nu, PSD este un partid mare, serios. De fapt, e cel mai mare din țară ca organizare și număr de membri. Că nu-i foarte iubit e una, dar e clar că e respectat și luat în serios. La Timișoara însă, mai ales în organizația municipală, e cu totul altfel. Poate e o excepție care întărește regula. PSD Timișoara e un fel de club de comedianți, un reality show sau chiar discotecă. E veselie mare, se practică stand-up comedy, lumea se amuză. Ca la un club de fițe! Și nu mă refer neapărat la megaoferta de „doi în unul” pe care PSD Timișoara o are pentru Primăria Timișoara. Nici măcar la așa-zisele lor sondaje în care un no name politic a luat fața megastarului Sorin Grindeanu, fost viceprimar, ministru, actualmente deputat. La cu totul altceva o să mă refer acum.

Într-o prestație gen stand-up comedy, președintele organizației, Sebastian Răducanu, l-a somat pe primarul Robu să închidă Pasajul Michelangelo. Că a văzut el într-un site că e nasol tare acolo, curge apa și se poate prăbuși tot pasajul, provocând o adevărată tragedie. Evident că, dacă ar fi așa, problema ar fi gravă. Chiar colegul Eugen Sasu a crezut că e grav. A vrut să evite trecerea pe sub pasaj, dar, într-un gest plin de curaj, a trecut totuși pe acolo, la puțin timp după declarațiile lui Răducanu. Și n-a văzut nimic. Nici fluvii de apă, nici râuri și nici măcar pete.

Spre deosebire de Eugen însă, în oraș sunt mulți oameni mai slabi de înger care poate chiar au crezut în mesajul alarmist al PSD-istului. Oamenii normali au avut, pe de altă parte, un nou motiv de amuzament pe seama PSD-iștilor. Evident, și tema cu isteria dărâmării pasajului se putea face la modul profesionist. Dacă era chemat un inginer, un specialist care să explice problema. Fiindcă una e structura de rezistență a unui pasaj și alta e conducerea unui club de fițe. E cu totul altă mâncare. Puteau să-i cheme pe cei de la IGSIC, că tot sunt puși de PSD în funcții. Numai că era o problemă. Un inginer nu putea să emită aberațiile liderului PSD-ist, așa că s-a optat pe varianta stand-up comedy.

Și acum hai să vă mai spun o poveste adevărată. În urmă cu ceva mai bine de 11 ani, în septembrie 2004, prefectul de la acea vreme al județului a isterizat Timișoara, afirmând că o jumătate de oraș va sări în aer din cauza exploziei unor butelii cu CO2, folosite în general la dozatoarele de bere. A vrut chiar să înceapă evacuarea jumătății de nord a orașului. Fără să se consulte cu vreun chimist sau specialist care să-i spună că respectivul gaz nu sare în aer. A fost potolit de cei din guvern, înainte de-a începe operațiunile de evacuare a orașului. De atunci a și primit porecla de „prefectul Codoi”. A, mai sunt dator cu ceva, și anume numele personajului în cauză, culmea coincidenței, fost președinte al PSD Timișoara. Îl chema/îl cheamă Ion Răducanu. Și legătura cu Sebastian Răducanu nu este deloc întâmplătoare, fiind vorba de tată și fiu.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago