Categories: Ziaristu' de terasă

În lupta cu „grupurile de interese”, primarul Robu ii va avea alaturi pe Radu Toanca si Ionut Nasleu?

În urmă cu câteva zile, primarul Nicolae Robu a răbufnit din nou pe Facebook împotriva „grupurilor de interese”, îngrijorate acum că va rămâne încă patru ani primar. Caz în care „grupurile” nu-și vor mai atinge „interesele”, de unde și frecușurile la care ar fi supus primarul. Nu e prima dată și probabil nici ultima când Robu vorbește de aceste grupuri care vor răul Timișoarei. Mai mult, nici de această dată nu le identifică, dar lasă de bănuit că e vorba de zona imobiliară, dar și a contractelor cu primăria. În finalul postării sale, Robu le cere timișorenilor să-l susțină în lupta sa împotriva „grupurilor”, măcar cu un „like”. „Dacă nu, nicio problemă, eu lupt, dacă va fi cazul, și de unul singur. Până la capăt!”, promite primarul. Evident că am avut o senzație reconfortantă că primarul nostru e dispus să lupte, chiar și solitar, cu „grupurile de interese” care vor răul Timișoarei.

Totuși am o mică curiozitate. Și anume, dacă va porni lupta alături de cele două noi achiziții în echipa sa. Și mă refer aici la Radu Țoancă și Ionuț Nasleu. Primul a fost adus din PSD ca om providențial pentru a salva sportul timișorean. Coincidență sau nu, „transferul” de la PSD s-a produs cu puțin timp înainte ca mentorul său politic și naș de cununie, Dan Poenaru, să revină în forță la conducerea PSD Timiș. Poenaru este probabil și singurul om pe care Țoancă nu l-a trădat și l-a ascultat dintotdeauna. Dar intru aici în zona speculațiilor și a „teoriei conspirației” dacă aș sugera plasarea unui om în preajma adversarului, ceea ce poate nu e cazul. Sau o fi? În fine.

Dar nu poți însă să nu întrebi ce treabă are Țoancă cu sportul, dându-i-se pe mână bugete de milioane de euro. Doar faptul c-a stat în preajma echipei de rugby, care oricum avea bugetul mai mare decât toate echipele din campionat la un loc? Astfel că și acum se pompează bani doar la rugby, un sport nobil e adevărat, dar fără prea mare vizibilitate în România. Undeva între badminton și lupte greco-romane. Dar să sperăm, vorba unui clasic în viață, c-o să fie bine, n-o să fie rău. În ceea ce privește sportul.

Alta e problema însă, când vorbim în aceeași frază de grupuri de interese și Radu Țoancă. Or, în Timișoara cred că și copiii știu că, dacă aveai nevoie de ceva din primărie (un PUZ, PUD, autorizație de construcție, un act, o semnătură, orice), apelai la Radu Țoancă. Și se rezolva contra unui comision. Zece ani, Țoancă a fost „săgeată” a mai tuturor grupurilor de interese din zona imobiliară și nu numai. Mai toți samsarii imobiliari au presat și și-au rezolvat problemele în primărie prin Radu Țoancă. Fie că s-au chemat frații Cristescu, Gavra, Gelu Milutinovici (aici nu pe terenuri, ci contracte) etc. E un lucru știut de absolut toată lumea. Dar „aria de competențe” a lui Țoancă nu se restrângea doar la imobiliare, putând facilita și contracte, achiziții, chiar angajări în domeniul public etc. Și a rămas și acum un apropiat al fraților de la Hotel Timișoara, cei despre care unii spun că i-ar viza Robu când vorbește de „grupuri de interese”.

Al doilea personaj, Ionuț Nasleu, a fost reșapat în liberal venind din PRM, unde a fost consilier județean și chiar senator. Asta și după ce a fost refuzat de PDL și PSD. A fost ofițer SRI și apoi angajat al acelorași frați Cristescu, având ca sarcină recuperările de datorii. Pe criterii de competențe liberale a mai trecut pe la RATT și ANRP. A fost luat recent de Robu consilier personal, pentru a aborda probleme de siguranță, urmând să fie un fel de supervizor al Poliției Locale. Dacă „grupurile de interese” la care face referire Robu au legături și cu lumea interlopă, atunci Nasleu e chiar omul potrivit. Potrivit în sensul în care e potrivit să pui și un lup paznic la stână. Altfel, ca și Țoancă, a rămas în siajul fraților Cristescu. Care astfel și-au mai aranjat doi oameni în jurul primarului pus să se bată cu „grupurile de interese”. Că-i vorba de-un PSD-ist și-un PRM-ist vopsiți în liberali nici că mai contează în contextul de față. Hai, că-i nostim!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago