Categories: Zâmbete amare

Pe motiv de „printipii”, PSD ameninta cu boicotul alegerilor locale. Primarii in functie ai PSD vor boicota si ei?

Războiul dintre PSD și PNL pe marginea organizării alegerilor locale a ajuns la un nou palier. Sau un alt etaj, ca să rimeze cu șantaj. Fiindcă asta au făcut joi liderii PSD. Ceea ce părea inițial o glumiță nereușită, și anume boicotarea alegerilor locale, a ajuns acum un fel de rezoluție a partidului. Asta în cazul în care guvernul va decide ca alegerea primarilor să aibă loc în două tururi de scrutin. L-am auzit pe președintele PSD, Liviu Dragnea, vorbind despre „principii”, că nu se pot schimba regulile jocului cu câteva luni înainte de alegeri. Și oarecum are dreptate. Dar a vorbit Drganea!

Cel care, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, a născocit celebra Ordonanță 55 a traseiștilor. Caz unic în lume, o lege a fost suspendată pe o perioadă de o lună printr-o ordonanță de urgență! Dublată de promisiuni, apoi amenințări, chiar șantaje în teritoriu, ea a făcut ca o imensă cohortă de primari și aleși locali din alte partide să se încoloneze atunci spre PSD. Or, se știe că un rol important la orice fel de alegeri îl au primarii. N-a influențat atunci Dragnea regulile jocului electoral? Mă rog, a încercat, dar nu i-a ieșit, că al lor candidat a s-a pus pe băut Cola și mâncat popcorn. Și oare nu același Dragnea e celebru prin faptul că a reușit în Teleorman minuni precum doar Iisus cu Lazăr a mai făcut? Și anume să trezească morții în zile de alegeri, să-i ducă la vot și apoi să-i trimită înapoi în cimitire.

Așadar, să auzi cuvântul „principii” în gura lui Dragnea e cam și acum l-am auzi pe-un taliban spunând „Tatăl nostru”. Aici nu-i vorba de principii, ci de calcule absolut politice. Ia uite ce zicea în 2011 al doilea om din PSD, Valeriu Zgonea: „Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin este o măsură care va afecta profund reprezentativitatea și legitimitatea celor mai importanți exponenți ai comunităților locale. Se anulează însuși principiul care stă la baza funcționării democrației – cel al majorității”. Ați văzut, și Zgonea vorbea de principii!

Pe de altă parte, și liberalii sunt extrem de ipocriți când vorbesc acum de principiul democratic al reprezentativității și legitimității. Nici ei n-au niciun fel de principii. Eventual, „prințipii”! Problema PNL este că abia acum și-au dat seama că vor pierde multe primării și, implicit, le scad șansele pentru câștigarea alegerilor parlamentare. Fiindcă au votat această lege! Ca să nu mai spun că partea PDL-istă a PNL a inventat aceste alegeri într-un singur tur de scrutin, care oferă șanse mari primarilor în funcții. E adevărat, total nedemocratice! Și poate că liberalii ar merita acum o lecție dură. Dar nu știu dacă în urma unui șantaj grosolon cum fac acum PSD-iștii. Că tot un principiu de viață spune că nu e bine să cedezi unui șantaj. Plus – să fim serioși! – chiar dacă PSD ar alege în mod ipotetic să boicoteze alegerile, cine crede că primarii în funcție ai partidului vor face același lucru? Doar naivii.

P.S. Și totuși în ipoteza iluzorie că PSD va boicota alegerile locale, ar exista și unii fericiți din partid. E vorba de cei de la PSD Timișoara, care oricum n-au candidat. De fapt, ei deja boicotează alegerile locale!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago