Categories: Social

Perchezitii la Ingerii Galbeni

Polițiștii de la Investigații Criminale au descins, joi dimineață, acasă la Răzvan Nedelcu, patronul „Îngerilor Galbeni”, dar și sediul firmei. Totul, ca parte a unui dosar instrumentat de la procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Perchezițiile de joi dimineața au loc în cadrul unui dosar instrumentat de la procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De-a lungul vremii, pe numele lui Răzvan Nedelcu și al firmei sale au fost depuse 16 plângeri penale pentru şantaj şi distrugere. Ultimul scandal monstru a avut loc la finele lunii noiembrie 2015, după ce un profesor de la Politehnică a fost efectiv luat pe sus, cu tot cu mașină, de „Îngeri Galbeni” dintr-o parcare privată. Horia Baltă a refuzat să coboare din autoturismul suit pe o platformă, stând închis în mașină o jumătate de zi. Între timp, parcarea s-a umplut oameni furioși, dar și de polițiști locali și jandarmi. Răzvan Nedelcu, patronul firmei de tractări, a venit și el și a decis să „elibereze” autovehiculul, fără să ceară bani. Lucrurile s-au precipitat și, pentru că oamenii aflați în parcare i-au cerut socoteală, Nedelcu s-a urcat în mașină și a plecat în viteză, fără să-i pese că a lovit mai multe persoane. El s-a predat ulterior la Poliție, fiind reținut pentru 24 de ore și ulterior eliberat.

Firma de tractări auto „Îngerii Galbeni” s-a aflat, de-a lungul anilor, în centrul mai multor scandaluri. Șoferii cărora le fusese săltate autoturismele erau nevoiți să plătească sume fabuloase pentru recuperarea lor. Consiliul Local Timișoara a încercat, prin două hotărâri, să limiteze raza de acțiune a „Îngerilor”. Avocații acestora au dat însă în judecată CL. Deși, inițial, în februarie 2015, Tribunalul Timiș respinsese acțiunea formulată de SC „Îngerii Galbeni Asigurări SRL” împotriva Consiliului Local Timișoara, recursul făcut la Curtea de Apel a dat dreptate firmei.

UPDATE: „Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în care s-au efectuat perchezițiile are ca obiect săvârșirea de către suspecții Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, reprezentanţi ai SC Î.G.A. SRL şi SC B.T. SRL, în perioada 2015 – 2016, a 16 infracțiuni concurente de șantaj (…) constând în constrângerea, prin ameninţarea cu pierderea folosinţei autovehiculelor aflate în parcarea de pe str. Miresei nr. 1 din Timişoara prin transportarea acestora la punctul de lucru al societăţilor şi suportarea astfel a unor costuri suplimentare considerabile (cca 25 lei/minut), îndreptată împotriva persoanelor vătămate pentru ca acestea să dea diferite sume de bani reprezentând taxă de deblocare a roţii autovehiculelor/de ridicare/de depozitare/de urgenţă, după caz, săvârşite în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Răzvan Nedelcu și soția acestuia, Delia, au fost duși la Secția 4 pentru audieri.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

10 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

14 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

14 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

14 ore ago