Categories: Economic

Peste 2.100 de locuri de munca pentru romani in Europa! Nu se cauta doar capsunari

Culegători de mazăre și căpșuni, dar și medici, asistente medicale sau bucătari – peste 2.100 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European, prin intermediul reţelei europene de ocupare Eures. Cele mai multe sunt în Spania, unde se caută necalificați în agricultură.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunță că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures, 2.166 locuri de muncă vacante. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt în agricultură. Astfel, conform ANOFM, în Spania este nevoie de 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi… un maseur, în Portugalia se caută 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca și-ar putea găsi de lucru 400 de culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni. În Marea Britanie sunt disponibile 390 de posturi, printre care 300 îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti, 10 medici de familie, medicină generală. În Germania sunt 111 de oferte: 50 asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomie, cinci asistenţi manager, cinci electricieni industriali, doi mecanici industriali. Tot în Germania se caută un electrician, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer şi un brutar.

În Cehia sunt libere 162 de locuri de muncă: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software. În Slovacia se caută 30 de şoferi autocamion, iar în Polonia sunt disponibile două posturi de dezvoltator internet, respectiv de PHP developer (programator aplicaţie). În Norvegia se caută un doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda, un tehnician. Toate ofertele pot fi consultate aici, iar informații suplimentare pot fi obținute de la sediul AJOFM din fiecare județ.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Atunci când instituţiile statului se “ocupă” de violenţele clanurilor imobiliare de romi. Povestea Asociaţiei LOGS

În urmă cu exact doi ani Asociaţia LOGS, specializată în sprijinirea refugiaţilor, a fost nevoită…

7 minute ago

Arbitrii de la Ghiroda – FC Bihor ameninţaţi cu DNA-ul

Turul meciului baraj dintre Ghiroda şi FC Bihor s-a terminat la egalitate, 2-2, dar s-a…

41 de minute ago

Un vot complicat

Se apropie ziua cu urna și avem câteva certitudini. Alianța politică PSD-PNL se va lăuda…

2 ore ago

De marţi, se închide etapizat traficul pe strada Martir Ioan Stanciu

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că traficul rutier pe strada Martir Ioan Stanciu va fi…

3 ore ago

Buziaşul, „invadat” din nou cu ocazia Zilelor Veveriţelor/FOTO

  Sâmbătă a fost o zi plină în Staţiunea Inimii, dar şi duminică mii de…

20 de ore ago

Fabiss Residence, cel mai mare şi modern hotel de animale din Vestul ţării. Intră cu încredere într-o lume de basm/FOTO

Povestea Resortului pentru animale Fabiss a început în primăvara anului 2020, mai exact în luna…

21 de ore ago