Categories: Primăria Timişoara

Plen fulger la CL: Primaria a acoperit minusul de la Dezvoltare si a ramas si cu ceva bani

Primăria Timișoara a terminat anul 2015 pe plus din punct de vedere financiar și așteaptă, până în aprilie, rambursări de peste 40 de milioane de lei, de la Uniunea Europeană. În primul plen al CL, consilierii au aprobat, la foc automat, acoperirea deficitului de la secțiunea Dezvoltare.

Primul plen din 2016 al Consiliul Local Timișoara s-a desfășurat în lipsa primarului Nicolae Robu și a secretarului Ioan Cojocari și în prezența a numai 15 aleși. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect, „privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului local al Municipiului Timișoara în anul 2015”. S-a votat instant, astfel că, în mai puțin de zece minute, totul a fost gata. Practic, la 31 decembrie 2015, secțiunea Dezvoltare a primăriei a înregistrat un deficit de peste 13,9 milioane de lei, justificat de faptul că aici se regăsesc, cu sume majore, proiectele cu finanțare europeană din exercițiul 2007-2013. Suma a fost acoperită acum integral.

„La începutul anului 2015 am avut un sold de peste 15 milioane de lei, cu care am intrat în anul 2015. Secțiunea de funcționare a finalizat execuția pe un excedent de 650.000 de lei. Suma se adaugă soldului de la începutul anului și va acoperi deficitul de pe secțiunea de investiții din 2015”, explică viceprimarul Dan Diaconu. Acesta spune că deficitul de la Dezvoltare este justificat de faptul că aici se regăsesc, cu sume majore, proiectele cu finanțare europeană. „Veniturile la secțiunea de dezvoltare sunt din rambursări de la Uniunea Europeană sau de la bugetul național. În condițiile în care multe proiecte s-au finalizat la sfârșitul anului trecut sau sunt în curs de finalizare, iar rambursările acestor sume se vor face în ianuarie, februarie, până în aprilie, e normal ca aceste cheltuieli de la secțiunea de investiții să fie mai mari decât veniturile pe care le-am avut”, mai afirmă viceprimarul. Conform aceleiași surse, primăria trebuie să primească înapoi de la UE în jur de 40 – 45 milioane de lei. Acești bani vor veni probabil până în luna aprilie. Până atunci, după ce s-a acoperit deficitul de la Dezvoltare, a rămas un excedent de 2,5 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

20 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

20 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

21 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago