Categories: SportUltima ora

Tim, director executiv la Boavista: Si aici voi avea doi sefi, cum i-am avut la Poli pe Robu si Bojin

Boavista Porto a anunţat, vineri, că fostul fotbalist Ioan Timofte este noul său director executiv şi şi-a preluat deja atribuţiile. Tim și-a dat demisia, în aprilie 2015, din funcția de manager al lui ACS Poli. El are o misiune dificilă, de-a salva Boavista de la retrogradare. Aflat la Porto, Timofte a acordat un blitz-interviu pentru deBanat.

Un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului portughez anunță că Ioan Timofte a contribuit deja la soluţionarea anumitor situaţii. Tim, 48 de ani, a jucat la Boavista Porto în ultimele sezoane ale carierei sale de fotbalist, în perioada 1994-2000. Boavista este pe penultimul loc în clasamentul campionatului Portugaliei, cu 10 puncte acumulate în 16 etape. Pe 13 aprilie 2015, Ioan Timofte și-a scris demisia din funcția de manager la ACS Poli. Aflat la Porto, Timofte a acordat un blitz-interviu pentru deBanat.

Vestea numirii tale a venit cumva surprinzător. Nu s-a vorbit nimic înainte. De când negociezi cu Bovista?
Prima dată am avut invitație acum 15 ani să mă implic la club. Și ciclic mai venea câte una. Discuții mai serioase am început cam de o lună, iar azi s-au concretizat. Am venit la Porto și am semnat.

Ca director executiv vei fi al doilea om în club după președinte?
Aici e o altă organizare. Există un președinte pe întreg clubul și unul pe fotbal. Deci am doi șefi. Dar sunt obișnuit, că și la Poli am avut tot doi șefi, pe Nicolae Robu și Titu Bojin. Asta, ca să glumesc puțin. Dar asta e organizarea aici.

Există un termen de comparație între Poli și Boavista?
E greu de spus. Avem și aici probleme financiare. Echipa a fost retrogradată în trecut pe chestiuni de finanțe și mai are de achitat datorii. Și aici o parte bună din bani vin de la drepturile de televiziune. Suntem organizați pe sistem socios, chiar în urmă cu o lună a fost reales președintele prin votul tuturor. Dar există o bază solidă, un stadion modern, există o tradiție mare a clubului. Iar dacă e vorba de greutățile financiare, am experiența de la Poli.

Ca obiectiv, mai mult decât salvarea de la retrogradare nu cred că ai.
Evident. Avem greutăți și din punct e vedere financiar cum am spus, dar și sportiv. Suntem doar pe penultimul loc. Duminică avem meci cu Porto și apoi vine returul. Va fi greu dar nu imposibil.

Deci începi chiar cu cealaltă echipă la care ai jucat în Portugalia.
Exact, e o coincidență, va fi un derby local, cu tradiție, chiar dacă distanța dintre echipe e mare acum.

Despre Poli ce poți să spui?
Eu sper să n-aibă probleme cu retrogradarea. De fapt, cred că va depăși situația mai grea în care se află acum. Oricum, voi fi alături de Poli și voi urmări meciurile în continaure.

Multă baftă!
Să fie!

Ioan Timofte a jucat sub culorile lui Boavista în perioada 1994-2000, adunând 146 de meciuri și 37 de goluri. Înainte a jucat la rivala FC Porto, între anii 1991 și 1994, unde în 69 de partide a marcat 24 de goluri. Timofte a prins trei sezoane de Champions League, două cu Porto, unul cu Boavista, competiție în care a înscris trei goluri în 11 partide.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

34 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago