2 milioane de lei pentru biserici, de la CJ Timis! Patriarhul Daniel le transmite urari de bine consilierilor

Consilierii județeni au votat fără probleme alocarea a două milioane de lei către diversele culte religioase. Ei s-au ales cu… „urări de bine și sănătate” din partea Patriarhului Daniel! În plus, cultul baptist a primit 15.000 de lei suplimentari, luați de alte culte, pentru ridicarea unei biserici în satul Măguri. Liberalii și social-democrații au fost mânați de cele mai creștinești sentimente la acest punct.

În ianuarie 2015, consilierii județeni au votat alocarea a 800.000 de lei de la buget către diversele culte. Până la finele anului au fost încă două rectificări, fiecare de 600.000 lei, astfel că, în decembrie, când s-a tras linia, suma a fost rotundă: exact două milioane de lei dați către biserici. În 2016, executivul CJ a propus de la bun început două milioane de lei. Inițial, propunerile erau următoarele: cultul ortodox român – 1,56 milioane lei, cultul romano-catolic – 100.000 lei, cultul penticostal – 100.000 lei, cultul baptist – 70.000, lei, cultul greco-catolic – 30.000 lei, cultul ortodox ucrainean – 30.000 lei, cultul reformat – 30.000 lei, cultul ortodox sârb – 25.000 lei, cultul evanghelic – 25.000 lei, cultul adventist – 25.000 lei.

Pe teme sfinte, liberalii și social-democrații se înțeleg de minune. Liberalul Mihăiță Bojin, membru al cultului baptist, a propus ca… baptiștii să primească mai mulți bani, în scopul ridicării unei biserici proprii în satul Măguri, cu populație majoritar romă. Astfel, acesta a vrut ca de la ortodocși, penticostali și romano-catolici să se ia câte 5.000 de lei, exact în acest scop. Amendamentul a fost însă asumat de social-democratul Adrian Pau, care și-a motivat gestul prin aceea că a vrut să-l scutească pe liberalul Bojin de… incompatibilitate! Proiectul a trecut, fără probleme, cu abținerea de la vot a președintelui CJ, Titu Bojin. Acesta a spus că s-a întâlnit cu Preafericitul Daniel, cetățean de onoare al Timișului, înaltul prelat mulțumind pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe și transmițându-le consilierilor județeni… „urări de bine și sănătate”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

57 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago