Categories: Timp liber

Au inceput pregatirile pentru Ceau, Cinema 2016! Cum va puteti inscrie filmele

După doi ani de succes, echipa Festivalului Ceau, Cinema! se pregătește pentru o nouă ediție! Cei care vor să intre în competiție pot să-și în scrie deja filmele, la una dintre categoriile ficțiune, non-ficțiune sau animație.

Festivalul Ceau, Cinema! se pregătește pentru cea de-a treia ediție, eveniment care va avea loc la vară, în perioada 14 – 17 iulie, la Timișoara și Gottlob. Producătorii sau regizorii care vor să-și înscrie filmele în competiție pot face deja acest lucru, însă există și câteva reguli care trebuie luate în considerare. Peliculele se pot încadra în trei categorii, respectiv: ficțiune, non-ficțiune sau animație. La această ediție, sunt luate în vizor filmele realizate în 2015 sau 2016 din țările care au avut minorități în regiunea Banatului, respectiv: Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria. În cazul coproducțiilor vor fi luate în calcul doar peliculele care au un coproducător majoritar ce provine dintr-o țară din lista de mai sus. Selecționerul competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

La fel ca la edițiile anterioare ale Ceau, Cinema!, cele mai bune filme vor fi premiate. Marele Premiu este în valoare de 1.000 de euro, iar Premiul Publicului este de 500 de euro. Din 2016 va fi acordat și trofeul pentru film independent sau de debut, pentru care se oferă și suma de 500 de euro. „Producătorul sau distribuitorul ce deţine drepturile de proiecţie ale filmului trebuie să completeze formularul de înscriere, să trimită un link / screener pentru vizualizarea filmului și un sinopsis până cel târziu în data de 1 mai 2016, prin e-mail, sau să trimită în format hard-copy cele solicitate mai sus, la adresa Asociația Pelicula Culturală, Str. Take Ionescu, nr. 10-16, sc. A, et. 6, ap. 20/A Timișoara, 300070, România”, au mai transmis organizatorii.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago