Blocul IML e gata! Va avea si doua apartamente pentru pilotii elicopterului SMURD

Blocul de pe strada Martir Marius Ciopec în care a funcționat Institutul de Medicină Legală este gata. Cele mai multe din cele 44 de apartamente vor reveni Spitalului Județean, iar cel puțin unul dintre ele va fi repartizat pentru piloții elicopterului SMURD.

Blocul de pe strada Martir Marius Ciopec 3, fostul sediu al Institutului de Medicină Legală, a intrat în reabilitare în primăvara lui 2015. La etajele doi și trei au locuit, până la începerea șantierului, angajați ai Spitalului Județean. Modernizarea blocului a costat aproximativ 1,7 milioane de lei. Blocul are 44 de apartamente, din care 40 cu o cameră și patru apartamente cu două camere. „Sunt 25 de apartamente pentru Spitalul Județean, iar din celelalte 18 vor fi repartizate, unul sau două, către piloții de elicopter, care să vină acasă și să nu mai plătim niciun fel de bani la hotel sau în altă parte (…) Diferența va rămâne la dispoziția CJ, care va repartiza către instituțiile din subordine, cu mențiunea că vor fi repartizate numai către cei care nu au niciun fel de locuință la ora actuală. Nu există o limită de vârstă. Există, dacă vreți, o limită de angajare, trebuie să fie toți angajați ai instituțiilor CJ sau ai Spitalului Județean, cu mențiunea că nu se pune problema de a fi vândute aceste apartamente”, a declarat, joi, președintele CJ, Titu Bojin.

Chiriile vor fi mici, calculate la 1,5 lei/metru pătrat, astfel că locatarii blocului modernizat vor plăti echivalentul a aproximativ 50 de euro pe lună, conform lui Bojin. „Cred că rivalizăm cu Primăria Timișoara, ar putea să ne mulțumească domnul primar măcar printr-un mesaj pe Facebook, pentru că am realizat un bloc cu apartamente pentru oamenii care lucrează în Timișoara”, a mai spus președintele CJ. „Practic se exclude orice cheltuială și pentru spitalul din Arad, și pentru cel din Oradea, piloții vor fi cazați aici. Sunt 10 metri în linie dreaptă, dacă cineva vrea în 10 secunde e la elicopter și poate pleca la intervenție. Sper să primim cât mai repede răspunsul pentru relocarea elicopterului de la Ministerul Afacerilor Interne. Am făcut adresa și așteptăm din zi în zi să primim răspunsul. Nu e vorba de niciun orgoliu, când s-a repartizat elicopterul, nu s-a repartizat la Timiș sau la Arad, s-a repartizat în zona cea mai necesară. Cred că ministerul a calculat corect având în vedere spitalul de la Timișoara, unde vin pacienți și de la Severin, și de la Gorj, și de la Hunedoara, și din Caraș-Severin, chiar și de la Arad. Numai dacă vrea cineva din punct de vedere politic să ne arate că e mai tare un județ decât celălalt”, a mai declarat Titu Bojin. Reabilitarea blocului a costat 1,73 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago