Categories: Invatamant

Centru de Excelenta pentru elevi de top s-ar putea deschide oficial dupa vacanta de Paste

Centrul de Excelență de la Timișoara va fi deschis totuși în acest an, deși inițiativa părea sortită eșecului, din lipsă de fonduri. Primăria a alocat 150.000 de lei, astfel că Inspectoratul Școlar Timiș continuă pregătirile. Centrul ar putea fi inaugurat după Paște.

La începutul anului, Centrul de Excelență din Timișoara părea că rămâne doar o dorință a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, din cauză că lipsea finanțarea, în februarie lucrurile s-au schimbat. Primăria Timișoara a prins în bugetul local 150.000 de lei. Liderul ISJ Timiș spune că suma este foarte bine venită și că dă posibilitatea ca lucrurile să meargă înainte, însă e greu de spus dacă aceste fonduri sunt suficiente. „Încă nu au venit banii, dar ni s-a spus că a trecut amendamentul și o să primim o sumă de bani pentru început. E greu de spus dacă ea este sau nu suficientă. Când te gândești la un proiect de o astfel de anvergură nu poți să știi de la început dacă fondurile sunt suficiente, dar aceste sume ne ajută să începem activitatea, să o gândim, să facem strategii. Cei de la PMT au deschis o portiță spre a dovedi că merită să se investească în acest lucru. Nici dumnealor nu pot fi blamați că nu vin cu tot odată, pentru că trebuie să demonstrăm că activitatea din acest centru este demnă de o investiție”, a declarat inspectorul școlar general Aura Danielescu. ISJ a făcut deja selecții printre elevii din județ. „Totuși, nu ne dorim 1.000 de tineri, vrem un grup mai restrâns de elevi, care să permită o pregătire intensivă și nouă să ne permită să le punem la dispoziție copiilor o bază materială sau să încheiem parteneriate cu UVT și UPT. (…) Pe lângă asta, căutăm sponsori, potențiale firme care să intre cu noi în această pregătire a copiilor”, a mai spus Danielescu. Mariea Ștefan a fost repusă în funcția de director al instituției.

Deocamdată nu se poate face o estimare în ceea ce privește fondurile de care ar avea nevoie anual centrul, pentru că selecția elevilor și a profesorilor încă nu a fost finalizată. Centrul se va deschide cel mai devreme de luna mai, după vacanța de Paști. Pe de altă parte, unii dintre elevii care au fost selectați deja în cadrul centrului au început să facă pregătire, cursurile fiind ținute în weekend la diferite școli din oraș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago