Categories: Timp liber

De alegeri, hai sa ne dam in barci pe Bega! EcoStuff face concurs… reciclabil

Voluntarii de la EcoStuff România au găsit o nouă modalitate interactivă și amuzantă pentru a atrage atenția asupra necesității protejării mediului. Concursul „Make it! Race it! Recycle it!” va aduce pe Bega cele mai năstrușnice ambarcațiuni realizate din materiale reciclabile.

„Make it! Race it! Recycle it!” se va ține pe malurile Begăi, pe 5 iunie. Pentru a marca Ziua Internațională a Mediului, timișorenii sunt invitați să se întreacă pe Bega, folosindu-se de ambarcațiuni realizate din materiale reciclate sau recuperate. Pe lângă concursul propriu-zis, voluntarii de la EcoStuff mai pun la cale și un mini-festival dedicat mediului, din care vor face parte diferite workshop-uri, demonstrații și nu numai. „Make it! Race it! Recycle it!” se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice. Echipele care vor să participe trebuie să-și confecționeze bărcuța folosind doar materiale reciclabile. Regulamentul complet de participare poate fi citit aici.

„Pentru privitorii competiției și pentru vizitatori, malul Begăi va fi amenajat în mai multe zone de informare REgândim/REducem/REfolosim/Transformăm/REciclăm cu idei și soluții adoptabile pentru sănătatea orașului și dezvoltarea durabilă a acestuia. Prin această acțiune vrem să încurajăm adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, cu beneficii atât pentru orașul în care locuim, cât și pentru locuitorii acestuia. Fondurile strânse din taxele de participare la Make it! Race it! Recycle it! vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei «Timișul Reciclează»”, au transmis reprezentanții EcoStuff. În competiție s-au înscris patru echipe, iar cei care vor să participe mai au timp să se înscrie aici.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago