Contestatie la licitatia de la pasajul Jiul! Robu vorbeste de sabotaj

Surpriză neplăcută pentru Primăria Timișoara! Licitația pentru reamenajarea zonei pasajul Jiul a fost contestată, astfel că, practic, e imposibil ca lucrările să înceapă în martie. Primarul Nicolae Robu vorbește despre sabotaj.

Licitația pentru reamenajarea zonei pasajul s-a încheiat și, teoretic, în curând ar fi trebuit anunțată firma câștigătoare. Primarul Nicolae Robu era convins, în urmă cu două săptămâni, că în martie ar putea începe lucrările. „Licitația electronică s-a încheiat, inclusiv etapa ulterioară prin care firma câștigătoare trebuie să-și asume noile prețuri. Firma cu cel mai mic preț trebuie să-și asume în scris că face tot ce prevede caietul de sarcini la noul preț. Mai curge de acum o perioadă de contestații, dar când firmele acceptă să intre în licitația electronică înseamnă că nu mai prea au nimic de contestat. Eu spun că avem firma care lărgește Pasajul Jiul, dar nu o putem anunța încă”, declara acum două săptămâni Robu.

Lucrurile s-au complicat însă! „Perioada de contestații a expirat marți, 24 februarie. Avem o contestație! După părerea mea, este vorba despre un act de sabotaj. Nereușindu-se cu bugetul, s-a recurs la altă pârghie. E inadmisibil ca după licitația electronică să vii să comentezi. Comentariile trebuiau făcute înainte de licitația electronică. În condițiile în care după licitația electronică nu se mai schimbă nimic, doar se jonglează la preț, de către fiecare ofertant, eu cred că orice contestație e necurată”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Lucrarea de la pasajul Jiul era estimată la 7.8 milioane de euro, cu tot cu TVA, bani de la bugetul local. Conform proiectului, strada Jiul va avea patru benzi de circulație, pe porțiunea Spl. Nicolae Titulescu – Bd. Republicii. Pe sub pasaj vor fi cinci benzi, două către strada Circumvalațiunii și trei către Bd. Republicii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago