Categories: Social

Cu cateii la primarie! Protest impotriva eutanasierilor / FOTO

În jur de 100 de timișoreni au răspuns, miercuri seară, apelului lansat pe Facebook și au venit să protesteze împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Oamenii au spus că primarul Nicolae Robu ar trebui să-și dea demisia și că ar trebui construit un alt adăpost mai mare.

Săptămâna trecută a fost numit, prin dispoziție de primar, un împuternicit care să emită deciziile „de eutanasiere a câinilor care nu au fost revendicați, adoptați, adoptați la distanță sau menținuți în adăpost, conform dispozițiilor legale”. Decizia a apărut în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins definitiv, pe 26 noiembrie, cererea „Vier Pfoten” de suspendare a normelor de aplicare a Legii 258/2013, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Reprezentanții PMT susțin că, în aceste condiții, primăriile pot trece eutanasierea câinilor fără stăpân în termen de 14 zile de la capturare, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Iubitorii de animale s-au mobilizat imediat și au convocat, pentru miercuri seară, un protest în fața primăriei. În jur de 100 de timișoreni, cu sau fără câini, au stat, timp de câteva zeci de minute, pe trotuarul de pe CD Loga 1, discutând între ei și propunând soluții. „Să nu cumva să facă așa o tâmpenie (eutanasierea – n.r.). Cred că ar trebui să se facă încă un adăpost și ar fi bine dacă s-ar scădea taxa de adopție la distanță, în așa fel încât lumea să-și permit să adopte un câine”, a spus una dintre participante. Un altul a afirmat că ar trebui să se înființeze un „partid al cetățenilor”, dar și că primarul Nicolae Robu ar trebui să-și dea demisia, dacă se demonstrează că societatea de ecarisaj a contribuit financiar la campania PNL.

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră. În prezent, conform declarațiilor oficiale, în adăpostul Danyflor sunt 580 de câini. În plus, susține șeful societății de ecarisaj taxa de adopție la distanță a fost redusă de la aproximativ 80 de euro la 35. În această săptămână nu vor fi făcute eutanasieri. Mai multe asociații din țară și din străinătate s-au mobilizat, pentru a face adopții la distanță, urmând ca formalitățile să fie întocmite în zilele următoare.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago