Categories: Zâmbete amare

Cum se va zbate „spagarul” Robu sa-l faca presedinte CJ pe „nemernicul” Popoviciu?

Ceea ce era de așteptat de ceva timp într-un final s-a oficializat: deputatul Alin Popoviciu a intrat în cursa internă a PNL Timiș pentru președinția consiliului județean. E puțin probabil ca Popoviciu să o facă „în orb”, fără să-și fi calculat șansele de reușită, de unde rezultă că nominalizarea lui nu e doar posibilă, ci foarte plauzibilă. Iar sprijinul în favoarea sa nu poate veni decât de la București, peste capul filialei locale. Fiindcă, în Timiș, Popoviciu nu se mai află de mult timp nici măcar în grația primarilor veniți din PDL. Inclusiv cel care l-a ajutat cel mai mult, Dănuț Groza, din Sânnicolau Mare, a acuzat faptul că Popoviciu și-a depus candidatura după termenul limită fixat pentru acest demers. De altfel, în perioada în care filiala PDL Timiș era condusă de tandemul Ostaficiuc – Popoviciu, primarii de orașe ai partidului și-au dat demisiile dintr-un birou județean condus discreționar, lăsând locul, de exemplu, șoferului fostului președinte al CJ Timiș.

Relația lui Popoviciu cu cel mai important primar din Timiș, Nicolae Robu, este și mai elocventă. Sau cel puțin a fost. Mult timp, Popoviciu a fost cel mai dur critic al primarului, acuzându-l pe acesta de toate relele din lume. S-a vorbit că avea în acest sens comandă chiar de la binecunoscuții frați Cristescu. De exemplu, în mai 2014, Popoviciu era fotografiat împreună cu viceprimarul Traian Stoia (pe atunci în război cu primarul) chiar în vizuina „fraților” de la Hotel Timișoara. „Nicolae Robu face toate aceste măgării doar pentru că se strânge lațul în jurul lui. Însă pe mine nu mă sperie, pentru că vreau să le arăt timișorenilor că pe fruntea primarului scrie «șpagă»”, declara Popoviciu pentru Timpolis, pe 7 octombrie 2013. Nu-i mai puțin adevărat că și Robu avea câteva epitete pentru deputat: „circar”, „nesimțit”, „nemernic” etc. E adevărat și faptul că de multe ori în politică se pupă unde s-a scuipat. Dar în cazul celor doi parcă nici nu găsești locul unde să pupi din cauza oceanului de flegme.

De ce insist cu aceste aspecte? Fiindcă, potrivit procedurii interne, un rol important în desemnarea candidatului îl vor avea primarii PNL. Care, cu puține excepții, nu par deloc topiți după Popoviciu, ba din contră. În acest caz e de presupus că, prin jocuri de culise, Popoviciu așteaptă o decizie favorabilă de la conducerea centrală a partidului. Un lucru care poate bulversa filiala locală a PNL. Și nici măcar nu mai discut aici de criteriile de integritate ale PNL sau de dosarele penale pe care le are. Oficial ar fi unul, dar se pare că vreo șapte sunt în așteptare. Pe de altă parte e de discutat dacă PNL Timiș își permite luxul să atace președinția CJT cu un astfel de personaj.

Ca un scurt remember, Popoviciu a crescut în politică pe post de bufon al lui Constantin Ostaficiuc și cărător de rachete de tenis pentru acesta. Sunt încă memorabile secvențele cu el sărind, precum un cimpanzeu, pe scaunele de plastic aduse pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, pentru a le demonstra rezistența. În timp, fostul „Brand” județean i-a dat tot mai multe puteri, iar Popoviciu s-a apucat de tot felul de afaceri obscure, ba cu CFR, ba cu anumite primării sau servicii deconcentrate. A inventat metoda lucrărilor executate chiar înainte de-a se face licitația. (exemple, Variaș și Lovrin.) A numit și a dat afară oameni din funcții. S-a comportat mai rău decât un baron PSD-ist. Ce-i drept, a avut abilitatea să se pună bine cu cei de la centru, fiind printre puținii care avea relații bune și cu Elena Udrea, și cu Vasile Blaga, când aceștia erau la cuțite. Cu prima chiar are o firmă împreună, prin interpuși, la Dumbrăvița. Pe de altă parte, e adevărat că, din punct de vedere politic, Popoviciu a evoluat mult de la data în care sărea pe scaunele de la stadion. Dar la fel de adevărat este faptul că el e o chintesență a ceea au înjurat tinerii care au ieșit în stradă după Colectiv. Or, am înțeles că PNL și-a propus să pună în practică doleanțele acelor oameni. Dacă vor s-o facă cu Alin Popoviciu e o glumă mai mult decât proastă.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago